Ευρωλίγδα και Φιμπάρα

Ο Red Duckling γράφει για τη συστηματική προσπάθεια να μειωθούν οι επιτυχίες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με σκοπό να καλυφθεί η πράσινη ανυπαρξία των έξι σερί ετών μακριά από φάιναλ φορ.

Ευρωλίγδα και Φιμπάρα

Είμαι αυτός που έδωσα συγχαρητήρια στην ΑΕΚ που μας πήρε το κύπελλο γράφοντας "μαγκιά της". Αλλά αδιαφορώ αν πάρει το Τσαμπιολί. Μπράβο της και μαγκιά της και πάλι αν κατακτήσει την κούπα. Ούτε θα χαρώ, ούτε θα στεναχωρηθώ. Για μένα χθες ήταν Παρασκευή και αύριο Κυριακή. Γι' αυτό και το σχόλιό μου στη σελίδα αφορούσε τον Παναθηναϊκό. Και αρκετοί δεν το έπιασαν, αν κρίνω από μερικά σχόλια.

Πώς να το πω πιο απλά. Δεν ασχολούμαι καν με την ΑΕΚ, δεν είδα το ματς. Είδα τον τίτλο και μετά και τα παράπονα των Ισπανών για τη συνολική διαιτησία (και όχι γι' αυτή μόνο τη φάση). Κάτι για μαφίες έλεγαν οι παίκτες της Μούρθια, σαν αυτές που προσπαθούν να μας πείσουν από τον Παναθηναϊκό μαζί με ένα ολόκληρο σύστημα ότι υπάρχουν στην Ευρωλίγκα.

Μαφία η Ευρωλίγκα και ο κακόμοιρος ο Παναθηναϊκός κυνηγιέται και δεν πάει φάιναλ φορ εδώ και έξι χρόνια εξαιτίας των γκρι. Την ίδια ώρα μία προπαγάνδα για εύνοια του Ολυμπιακού. Ο οποίος μάλιστα παρουσιάζεται φέτος και ως αποτυχημένος όσο δεν πάει. Με τέσσερις τελικούς και δύο κούπες από το 2012, το να χάσει το φάιναλ φορ με πλεονέκτημα έδρας από μία φοβερά φορμαρισμένη ομάδα είναι όνειδος και ντροπή. Οι άλλοι απλά αδικημένοι.

Και αυτή η προπαγάνδα παρουσιάζει την FIBA Αγία. Και τη διοργάνωσή της ό,τι πιο δίκαιο υπάρχει. Ναι, είναι δίκαιο να περιμένεις ποιες ομάδες θα πάνε φάιναλ φορ για να αποφασίσεις να το δώσεις στην έδρα μιας από τις τέσσερις. Εκπληκτικό. Kαι την ΑΕΚ με μπάτζετ λίγο πάνω από 2 εκατ. να δίνει σχεδόν 1 εκατ. για το κόστος της διοργάνωσης. Εκπληκτικό. Υπάρχουν και άλλα πολλά εκπληκτικά, αλλά όπως είπα, καλά κάνει η ΑΕΚ και μαγκιά της αν το πάρει αύριο. Κάνει, ό,τι θα έκανε ο καθένας στη θέση της.

Δεν είναι το θέμα μου η ΑΕΚ. Η συστηματική προπαγάνδα που μειώνει τον Ολυμπιακό και παρουσιάζει Αγία την FIBA με εκνευρίζει. Αγία μία διοργάνωση όπου σουλατσάρει ο Φάρος πρώτη μούρη.