Στο Αγρίνιο, στην Τρίπολη, στο Βόλο

Ο Red Duckling γράφει για το πρωτάθλημα που έχει πολύ ψωμί ακόμα αλλά δεν θα έρθει με 0/38 στα επόμενα τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια.

Στο Αγρίνιο, στην Τρίπολη, στο Βόλο

Πας στο Λονδίνο και μέσα σε 20 λεπτά έχεις βάλει δύο γκολ. Νωρίτερα δεν βρίσκεις γκολ σε 23 τελικές στη Νέα Σμύρνη και το επαναλαμβάνεις στις 15 τελικές με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είχε 0/38 και πήρε μόνο δύο βαθμούς χάρη σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι του Βαλμπουενά.

Προφανώς το παραπάνω έχει την εξήγησή του. Στη Νέα Σμύρνη συνάντησε πούλμαν για 90 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν Δόξα Κρανούλας στο δεύτερο ημίχρονο. Με 11 αντιπάλους πίσω από την μπάλα στο μισό γήπεδο, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αφάνταστα να βγάλει καλές ευκαιρίες. Όπως και στην Ξάνθη.

Οι 38 τελικές δεν συνιστούν ισάριθμες ευκαιρίες. Ελάχιστες από αυτές είναι που σε άφησαν με "αχ" όπως η κεφαλιά του Σουντανί από την μικρή περιοχή με φάτσα το τέρμα. Σουτ μακρινά, άστοχα, ακίνδυνα καθώς ο Ολυμπιακός δείχνει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με κλειστούς χώρους.

Αντίθετα στο Λονδίνο ή με την Μπάγερν και την Τότεναμ εδώ, έβαλε 6 γκολ αντιμετωπίζοντας άλλα (ανοιχτά) δεδομένα.

Το πρωτάθλημα όμως θα έρθει περνώντας από το Αγρίνιο, την Τρίπολη, τον Βόλο. Εκεί που πάλι θα πρέπει να διασπάσει λεωφορεία και πούλμαν...

Κακά τα ψέματα, η απουσία του Φορτούνη είναι ολοφάνερη σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Βαλμπουενά δεν μπορεί- λόγω ηλικίας- να σηκώσει μόνος του το βάρος. Και ο Μπενζιά μέχρι τώρα μας έχει χαρίσει μια... κόκκινη στο Βελιγράδι.

Καλώς ή κακώς όμως αυτό είναι το ρόστερ. Αυτό πρέπει να διαχειριστεί ο Μαρτίνς στα επόμενα τρία εκτός έδρας ματς, μαζί με αυτό κόντρα στη Λάρισα και φυσικά τον Ερυθρό Αστέρα. Το τελευταίο για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο. Νίκη και πρόκριση, όσο... βάρος και να θεωρείται Ευρώπη.

Ας βλέπουν στον ΠΑΟΚ GNTM μεσοβδόμαδα. Εγώ θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη.

ΥΓ: Ολυμπιακός είναι η Μυρτώ, ο τυφλός οπαδός, η ένωση των δύο τραγωδιών χθες το βράδυ. Όποιος είναι πίσω από αυτές τις ενέργειες, έχει την απεριόριστη εκτίμησή μου.