Εδώ να μείνεις...

Ο Red Duckling γράφει το γιατί ο νέος Ολυμπιακός χρειάζεται τον Κέβιν Μιραλάς, γνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες της παραμονής.

Εδώ να μείνεις...

Ο Red Duckling γράφει το γιατί ο νέος Ολυμπιακός χρειάζεται τον Κέβιν Μιραλάς, γνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες της παραμονής.

Γυρίζω τον χρόνο λίγο πίσω, μία εβδομάδα για την ακρίβεια. Το μπαράζ δημοσιευμάτων για τη δυσαρέσκεια του Ολυμπιακού με την εμφάνιση του Κέβιν Μιραλάς απέναντι στον Απόλλωνα, με άφησε λίγο άναυδο να πω την αλήθεια. Σε ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι, αποφάσισαν στην ομάδα ότι δεν τους κάνει ο Βέλγος; Στο αδιάφορο ματς με τον ΑΟΚ δεν ήταν καλός; Στο χθεσινό αδιάφορο με τον Παναιτωλικό; Μέχρι και ότι το παιχνίδι στη Ριζούπολη ήταν το τελευταίο του, γράφτηκε.

Αφήνω όμως στην άκρη το τι γράφτηκε και πάω σε ό,τι έχω δει έωςτώρα. Προφανώς και δεν περίμενα να έρθει ο Μιραλάς τον Ιανουάριο και να είναι ο πυραυλοκίνητος παίκτης της πρώτης του θητείας στο λιμάνι. Όποιος το πίστευε διαβάζοντας τα στατιστικά του παίκτη στο πρώτο μισό της σεζόν, μάλλον δεν έχει ιδέα από το άθλημα. Χωρίς κανένα αγωνιστικό ρυθμό, ήταν αδύνατο να μεταμορφωθεί με ένα κουμπί στον εκρηκτικό παίκτη που ξέραμε.

Αυτό που περίμενα από τον Μιραλάς ήταν διάθεση, όρεξη, πάθος. Να εμπνεύσει τον κόσμο. Και να δώσει ό,τι μπορεί στην ομάδα. Μόνο που τελικά δεν υπήρχε ομάδα...

Από το ματς της Τρίπολης και μετά, αυτό που είδαμε δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως ομάδα. Ο Κριστιάνο να ερχόταν εκείνη την περίοδο στον Ολυμπιακό, δεν θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Πόσο μάλλον ο Κέβιν που έπρεπε να μπει σταδιακά στο σύνολο (;).

Προσπάθησε όμως. Προσπάθησε πολύ. Μπήκε για παράδειγμα αλλαγή με την ΑΕΚ στο πρώτο ματς κυπέλλου και ξεσηκώθηκε ένα γήπεδο. Πήρε την μπάλα και αμέσως την έστρωσε στον Φορτούνη. Χθες ο Κώστας το έβαλε στον Παναιτωλικό, τότε είχε αστοχήσει απελπιστικά. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Είδα όλο αυτό το διάστημα ένα Μιραλάς να γουστάρει που βρίσκεται εδώ. Την ώρα που οι κάθε λογής μισθοφόροι εγκατέλειπαν το καράβι, αυτός έδειξε διάθεση να "φωνάξει" ότι μπορεί να γίνει ο Κέβιν που ξέραμε. Και έρχεται ένα ματς με τον Απόλλωνα που όντως δεν έπαιξε καθόλου καλά και τι; Αυτό ήταν; Τέλος;

Ναι, καταλαβαίνω απόλυτα ότι στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν με μπάτζετ Europa League, δεν μπορούν να δοθούν 8 και 9 εκατομμύρια στην Έβερτον για τον Μιραλάς. Προφανώς και το "εδώ να μείνεις" δεν μπορεί να ισχύει με αυτά τα ποσά.

Αλλά χρειάζεται να γίνει μια προσπάθεια να πέσει η τιμή του και να βρεθεί η χρυσή τομή. Προσπάθεια από τον ίδιο τον παίκτη, τον μάνατζέρ του, τον Ολυμπιακό.

Ο νέος Ολυμπιακός χρειάζεται ποιότητα. Ο Μιραλάς την έχει αναμφισβήτητα και με μία σωστή προετοιμασία με την ομάδα, η νέα του σεζόν δεν μπορεί να μην είναι καλύτερη.

Ο νέος Ολυμπιακός χρειάζεται και παίκτες που γουστάρουν να βρίσκονται στο λιμάνι και όχι μισθοφόρους. Ο Βέλγος θέλει να ρίξει άγκυρα εδώ.

Ο νέος Ολυμπιακός θέλει και παίκτες που μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο, έχοντας φυσικά το παραπάνω πακέτο. Άλλο το ξαναζεσταμένο φαγητό πχ του Ερνάνι, άλλο του Μιραλάς.

Ο νέος Ολυμπιακός χρειάζεται και παίκτες που θα εμπνεύσουν τον Βρουσάι και τα άλλα νέα παιδιά. Ναι, ο Κέβιν είναι ένας τέτοιος.

Ο νέος Ολυμπιακός χρειάζεται τον Κέβιν. Γι' αυτό αξίζει η προσπάθεια να βρεθεί λύση με την Έβερτον...