«Face/Off: Από Βαλβέρδε, ταβερνιάρης»: Σπάει ταμεία η νέα ταινία του Μπάμπη Γκρινιάρογλου

Την ώρα που όλοι περίμεναν την ταινία «Joker» να σαρώσει στις αίθουσες, η έκπληξη ήρθε από μία άκρως ελληνική παραγωγή.

«Face/Off: Από Βαλβέρδε, ταβερνιάρης»: Σπάει ταμεία η νέα ταινία του Μπάμπη Γκρινιάρογλου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κώστας Γκρινιάρογλου ήρθε από το πουθενά και απέδειξε ότι ο εγχώριος κινηματογράφος έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Η νέα του ταινία "Face/Off: Από Βαλβέρδε, ταβερνιάρης" με πρωταγωνιστή τον Πέδρο Μαρτίνς, έκανε πρεμιέρα την Τρίτη στο Φεστιβάλ Βελιγραδίου και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, σαρώνοντας το επόμενο διήμερο τα social media της χώρας.

Το σενάριο της ταινίας αφορά ένα Πορτογάλο προπονητή ο οποίος κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο να φέρει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League. Η αποθέωση στο πρόσωπό του είναι πρωτόγνωρη και κορυφώνεται στις 18 Σεπτεμβρίου όπου μετά τον αγώνα με την Τότεναμ, υποβάλλεται σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση η οποία τον έκανε καλύτερο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Για τέσσερις ημέρες, χιλιάδες οπαδοί του e-καναπέ αποθεώνουν τον πρώην Πορτογάλο και νυν Βάσκο τεχνικό, απαιτώντας την ανανέωση του συμβολαίου του. Στις 22 Σεπτεμβρίου όμως και με τη λήξη του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, αρκετοί από τους χιλιάδες οπαδούς του Facebook και του Instagram, αρχίζουν να βλέπουν το πρόσωπο του Βαλβέρδε να ξεθωριάζει και να θυμίζει και πάλι Μαρτίνς.

Ο Κώστας Γκρινιάρογλου όμως δεν μένει εκεί και με ένα κρεσέντο σκηνοθεσίας, καταφέρνει το ακατόρθωτο. Την 1η Οκτωβρίου, μόλις 12 ημέρες μετά την εγχείρηση που άλλαξε το πρόσωπο του Μαρτίνς σε Βαλβέρδε, τολμάει την απόλυτη ανατροπή. Όχι μόνο βγάζει το πρόσωπο του Ερνέστο από τον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά του τοποθετεί τη φάτσα ενός ταπεινού Έλληνα ταβερνιάρη που δραστηριοποιείται στην Κάτω Κωλοπετινίτσα.

Οι προπονητές του καναπέ ενθουσιάστηκαν από την εξέλιξη της ταινίας και δεν έχουν σταματήσει από την Τρίτη να γκρινιάζουν σε κάθε ποστ που έχει σχέση με τον Ολυμπιακό. Είναι προφανές ότι τα λάθη που έκανε στο Βελιγράδι ένας κανονικός προπονητής, δεν είναι αποδεκτά από τον Έλληνα οπαδό των social media που ξυπνάει και κοιμάται για να τα χώσει στον πρώην καλύτερο του Ερνέστο και νυν ταβερνιάρη.

Την ίδια ώρα σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί της ταινίας «Joker» με προϋπολογισμό 55. εκατομ. δολάρια, καθώς ο Μπάμπης Γκρινιάρογλου χωρίς μπάτζετ αλλά μόνο με μία ισοπαλία και μία ήττα, δημιούργησε το "Face/Off: Από Βαλβέρδε, ταβερνιάρης", σπάζοντας τα ταμεία.