Πρώτη μέρα στο σχολείο της Super League

Ο μαθητής Red Duckling περιγράφει όσα έγιναν την πρώτη ημέρα στο σχολείο της Super Leauge. O Iβάν με την κρυμμένη σάκα, ο Βαγγέλης με τ' αστέρια και τα άλλα παιδιά.

Πρώτη μέρα στο σχολείο της Super League

Να 'μαστε πάλι εδώ στο αγαπημένο μας σχολείο. Πρώτη ημέρα και αρκετά περίεργη γιατί για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια, παιδάκι από την Τούμπα Θεσσαλονίκης θα ερχόταν ως ο καλύτερος μαθητής της περσινής χρονιάς. Αυτό συνέβη μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία του σχολείου, πράγμα όχι και τόσο σπουδαίο αν σκεφτείς ότι πρόλαβε και το κατάφερε πριν μερικά χρόνια και ένα παιδάκι από τη Γαλλία που έμεινε για πολύ λίγο στην Ελλάδα. Ο Ντομί.

Όλοι περιμέναμε λοιπόν να δούμε την καινούρια σάκα του Ιβάν αλλά και τα καινούρια του σχολικά είδη. Προς απογοήτευση, το μόνο που καταφέραμε να δούμε ήταν ένα #uefamafia που έγραψε στο θρανίο του με το που μπήκε στην τάξη. Όλα τα άλλα πράγματα, ακόμα και την σάκα του, τα είχε κρυμμένα σε μια μεγάλη σακούλα και μας έλεγε ότι όποιο παιδάκι θέλει να τα δει, θα πρέπει κάθε φορά να του δίνει 4,99€.

Εδώ να σημειώσω ότι φέτος ο Ιβάν δεν είχε μαζί του εκείνο το παιδάκι από τη Ρουμανία. Και μου έλειψε. Σαν να τον ακούω να μας λέει ότι "εγώ βγήκα για δύο σερί χρονιές καλύτερος μαθητής με ένα μάθημα λιγότερο".

Χωρίς καινούρια, εντυπωσιακά είδη έφτασε και ο Δημήτρης ή Τίγρης. Αναμενόμενο καθώς δεν ανανεώθηκε καθόλου πέρσι όταν ήρθε ως καλύτερος μαθητής, πόσο μάλλον τώρα που δεν έχει φράγκο να βγει στο εξωτερικό. Προσπάθησε είναι η αλήθεια το καλοκαίρι πολύ και γι' αυτό έφερε στην Ελλάδα για διακοπές ένα ξακουστό Πορτογάλο καθηγητή του "build up" από την άμυνα για να τον βοηθήσει.

Τελικά ήρθε στο σχολείο με τον Νικολάκη γνωστό και ως "Πατήρ", ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλαβε να κάνει τον Αγιασμό της σχολικής χρονιάς τσάμπα. Το τελευταίο άρεσε πάρα πολύ στον Δημήτρη που αποφάσισε να κάτσει στο ίδιο θρανίο μαζί του όλη τη χρονιά.

Παρόλο που τα παραπάνω παιδάκια ήταν οι καλύτεροι τα τελευταία δύο χρόνια, τα φώτα έπεσαν φέτος στην άφιξη του Βαγγέλη. Η ολοκαίνουρια σάκα του ήταν γεμάτη με αστέρια και αυτοκόλλητα από διάφορες πόλεις της Ευρώπης που σκοπεύει να πάει, όπως το Λονδίνο, το Μόναχο και το Βελιγράδι. Δίπλα του ήταν και φέτος ο "ελ προφεσόρ" του σχολείου με καταγωγή από την Πορτογαλία, ο οποίος φορούσε μια μάσκα του Νταλί και είχε κοντά του ένα μεγαλόσωμο παιδάκι από την πατρίδα του να τον προστατεύει. Παναγιά μου, σαν... τσιμέδο ήταν.

Μαζί του ο Βαγγέλης είχε και ένα μικροσκοπικό μολύβι από τη Γαλλία, που το πήρε το καλοκαίρι και ήδη κάνει εντυπωσιακά γράμματα με αυτό. Εγώ όμως εντυπωσιάστηκα και με ένα στυλό από τη Σερβία με το οποίο μπορείς να γράψεις πάρα πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά. Γενικά ο Βαγγέλης είχε πάρα πολλά καινούρια είδη μαζί του, κάπου διάβασα ότι έδωσε πάνω από 20 εκατομ. ευρώ για να τα αποκτήσει.

Θέλει λέει να πάρει και το κανάλι που δείχνει ζωντανά τα περισσότερα μαθήματα της τάξης. Άλλο που δεν ήθελε ο Τίγρης, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα φύγει από το κανάλι και θα ζητάει για να δείξει τα πράγματα του ό,τι και ο Ιβάν: 4,99€.

Κάπως έτσι κύλησε η πρώτη μέρα στο σχολείο και φέτος. Ναι, ξέρω. Αναρωτιέστε τι απέγινε ο Γιαννάκης που κάποτε εξέδιδε και μοίραζε στα παιδάκια το «Παράγκα και Όραμα». Τι να σας πω. Οι μαθητές που κάποτε τον υποστήριζαν, μου είπαν ότι ασχολούνται πλέον μόνο με μπάσκετ. Βλέπετε, εκεί υπάρχει ένας Μάνος που τους κάνει τα χατίρια. Σε αντίθεση με τον ποδοσφαιρικό Μάνο που τους κάνει πλάκα.