Πανηγυρίζεις το "νταβατζιλίκι";

Ο Red Duckling αφήνει για λίγο στην άκρη τις χιουμοριστικές αναρτήσεις και ασχολείται με μία συγκεκριμένη κατηγορία φιλάθλων του Ολυμπιακού.

 Πανηγυρίζεις το "νταβατζιλίκι";

Το πανηγυρίζεις λοιπόν το "νταβαντζιλίκι" από χθες το απόγευμα; Ναι, για το ευρωπαϊκό των κοριτσιών μιλάω. Ακόμα ποστάρεις στα social media για την υπερηφάνεια που ένιωσες βλέποντας τις γυναίκες να σηκώνουν ευρωπαϊκή κούπα και αμέσως μετά τους άντρες να παλεύουν για ακόμα μία; Ήταν μια ωραία Τετάρτη για να είσαι Ολυμπιακός; Ακόμα μία ωραία ημέρα;

Στάσου όμως. Εσύ δεν έλεγες "νταβαντζιλίκι" τα 10 ευρώ που σου ζητούσαν για να πάρεις εισιτήριο για αγώνα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού; Ναι, σε θυμάμαι καλά. Πήγαινες στα εκδοτήρια και γκρίνιαζες για το... "καπέλο" που έπρεπε να πληρώσεις για να μπεις στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Σε θυμάμαι καλά να ξεσπάς και στα social media για τον ίδιο λόγο.

Σε θυμάμαι πολύ καλά να ψάχνεις εισιτήριο για το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σαν τρελός. Και να πληρώνεις όσο και όσο. Και 80άρι και 100άρι. Φτάνει να βρεις εισιτήριο για να μπεις στο γήπεδο. Ταυτόχρονα όμως έψαχνες και κανένα γνωστό που έχει κάρτα φιλάθλου, για να βγει το 100άρι στο όνομά του και να γλιτώσεις το δεκάευρω.

Ναι, εσύ ήσουν που θεωρούσες ότι τα 10 ευρώ που σου ζητούσαν μία (1) φορά το χρόνο για να μπορείς να παίρνεις εισιτήρια για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, ήταν ένα τρόπος για... να σου τα πάρουν. Σιγά παλικάρι μου που σου παίρνουν 0,83 το μήνα και θεωρείς ότι σε ληστεύουν και σε κοροϊδεύουν.

Και τώρα, εσύ που έλεγες για "νταβατζιλίκι" και "κοροϊδία", πανηγυρίζεις ακόμα ένα ευρωπαϊκό του Ερασιτέχνη. Όπως όλα αυτά τα χρόνια πανηγυρίζεις αμέτρητες κούπες και απίστευτα σερί επί του αιώνιου αντιπάλου που φλερτάρει σχεδόν παντού με την Α2. Και θα συνεχίσεις να το κάνεις.

Ελπίζω όμως να σταμάτησες την ηλίθια καραμέλα για το "νταβατζιλίκι". Να κατάλαβες ότι αυτό το 10 ευρώ κάθε χρόνο είναι η ελάχιστη βοήθεια που μπορείς να δώσεις στα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Και ελπίζω να το δίνεις με τη ψυχή σου από την αρχή κάθε σεζόν και όχι σαν "αναγκαίο κακό" για να βγάλεις εισιτήριο για το Καραϊσκάκης.

Το μεγαλείο αυτού του συλλόγου χωράει και εσένα. Που γκρίνιαζες για την Κάρτα Φιλάθλου και τώρα κατάλαβες το πόσο σημαντική είναι αυτή η ενίσχυση. Συνέχισε λοιπόν να πανηγυρίζεις για τον Θρύλο των γηπέδων σε όλα τα σπόρ, αλλά μην ξεχνάς αυτό: