42 αρνιά σώθηκαν χάρη στο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Για δεύτερη σερί χρονιά μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των αρνιών που σουβλίστηκαν για χάρη της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

42 αρνιά σώθηκαν χάρη στο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Ικανοποίηση υπάρχει στην κοινότητα των αρνιών μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ καθώς μόλις 3 μέλη τους συμμετείχαν στους εορτασμούς. Είναι μάλιστα η δεύτερη σερί σεζόν στην Ελλάδα όπου σώθηκαν δεκάδες αρνιά από το γεγονός ότι δεν είναι πρωταθλητής ο Ολυμπιακός.

Το έθιμο που ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί, επιτάσσει το σούβλισμα τόσων αρνιών, όσων και των πρωταθλημάτων που έχουν κατακτηθεί. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός έπαιρνε φέτος τον τίτλο, τα αρνιά που θα συμμετείχαν στους εορτασμούς θα έφταναν τα 45. Τελικά μόλις 3 χρειάστηκαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να σωθούν 42.

Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά που μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των αρνιών, καθώς το πρωτάθλημα πήγε στην ΑΕΚ. Αντί λοιπόν για 45, συμμετείχαν στους εορτασμούς μόλις 12. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν να μην σουβλίστηκε τελικά ούτε ένα, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει δώσει εντολή για δραματικό περιορισμό των εξόδων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι τα αρνιά που σούβλισε ολόκληρος ο ΠΑΟΚ των 93 ετών, είναι ίδιος αριθμός με αυτά που σούβλισε μόνος του ο Ντομί στην αυλή το σπιτιού του το 2009.

YΓ: Η φωτογραφία είναι από τα αρνιά που σούβλισαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στη φιέστα του 1997. Δυστυχώς δεν υπάρχει φωτογραφία από το 1934 όταν γιόρτασαν το 3ο πρωτάθλημα.