Πώς πέρασα την Καθαρά Δευτέρα

Ακόμα μία φανταστική έκθεση του μαθητή Red Duckling.

Πώς πέρασα την Καθαρά Δευτέρα

Όπως κάθε Καθαρά Δευτέρα, έτσι και φέτος πήγαμε με τους γονείς μου να πετάξουμε χαρταετό στο λόφο της Super League.

Η περιοχή είχε πάρα πολύ κόσμο, αλλά εύκολα ξεχώριζες ένα παιδάκι από τη Ρουμανία. Και αυτό γιατί ενώ είχε πολλή ζέστη, 22 με 23 βαθμούς και όλοι ήμασταν με κοντομάνικα, αυτό φορούσε ένα σκουφί. Επίσης, ενώ ο ασπρόμαυρος χαρταετός του ήταν πιο ψηλά από όλους, αντί να χαίρεται φώναζε: "They fuck us! Children from Athens come here and fuck us!". Το θυμάμαι πολύ καλά αυτό το παιδάκι, γιατί έκανε πάρα πολλή φασαρία και πέρσι. O χαρταετός του δεν ήταν πρώτος και αυτό φώναζε ότι τον πετάει στα 62 μέτρα με μία καλούμπα λιγότερη.

Άλλο ένα παιδάκι που ξεχώριζε, έμαθα ότι ήταν από την Πορτογαλία. Εύκολα το διέκρινες γιατί φορούσε μάσκα του Νταλί από αυτές που φορούν οι ληστές του Casa de Papel. Πετούσε έναν ερυθρόλευκο χαρταετό που ούτε και πέρυσι ήταν πρώτος, αλλά στα χέρια του είχε μια άλλη χάρη. Ήταν πιο όμορφο το πέταγμα, είχε μια ιταλική φινέτσα βγαλμένη κατευθείαν από το Μιλάνο. Εκεί όμως που ένιωθες ότι δεν πέφτει με τίποτα, ήρθε ένα παιδάκι από τη Λαμία, τραβήξει το σκοινί και τον κατέβασε αρκετά μέτρα. Είχε πολύ θράσος αυτό το παιδί, γιατί νωρίτερα είχε κάνει το ίδιο και με τον πράσινο χαρταετό του Γιωργάκη, ενώ είδα ότι πλησίαζε για τον ίδιο λόγο και τον χαρταετό του Μανόλο.

Ο Μανόλο είναι από την Ισπανία και πέρσι κατάφερε να πετάξει πιο ψηλά από όλους τον κιτρινόμαυρο χαρταετό. Το καλοκαίρι τον έδωσε στον Μαρίνο που ζωγράφισε πάνω κάτι αστέρια και δοκίμασε να τον σηκώσει 6 φορές. Τελικά δεν πέταξε ούτε μισό μέτρο. Στρογγυλό μηδέν από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβρη που προσπαθούσε. Γι’ αυτό και ο Μανόλο επέστρεψε άρον άρον μήπως και τον σηκώσει πάλι. Στον Πειραιά πάντως που δοκίμασε απέτυχε, με αποτέλεσμα να έχουν μαζευτεί γύρω του 4 παιδάκια και να τον κοροϊδεύουν. Πάλι καλά να λέει γιατί πριν μερικά χρόνια είχε αποτύχει και πάλι στον Πειραιά αλλά τότε είχαν μαζευτεί γύρω του 6 παιδάκια και τον ανάγκασαν να φύγει με ταξί.

Ο Γιωργάκης που σας είπα πριν, είχε τον πιο φτηνό χαρταετό απ' όλους. Ήταν πράσινος μ' ένα τριφύλλι στο κέντρο και κάποτε πετούσε πάρα πολύ ψηλά. Πλέον ο μόνος πράσινος χαρταετός που πετάει ψηλά βρίσκεται στον λόφο της Basket League και τον κρατάει ένας άλλος Γιωργάκης που φορούσε τη στολή του Μάμρα. Κάποιοι βέβαια έλεγαν ότι είναι ο ο ίδιος ο Μάμρα, τόσες δεκαετίες που τον πετάει. Αυτόν το χαρταετό προσπάθησε να τον περάσει ένα ψηλό παιδί από τη Σερβία αλλά κάθε φορά που τον πλησίαζε, πεταγόταν ο Αναστόπουλος με μια σφυρίχτρα και τον κατέβαζε 5 μέτρα. Και επειδή έχω βαρεθεί να το βλέπω αυτό τόσα χρόνια, λέω του χρόνου να πάω να δω πώς πετάνε τους χαρταετούς τα παιδάκια στην Αδριατική.