Μαλαματίνες σε Βαλβέρδε

Ο Red Duckling βλέποντας την καθολική αποδοχή του Ερνέστο Βαλβέρδε από το ελληνικό κοινό, γυρίζει το χρόνο λίγο πίσω.

Μαλαματίνες σε Βαλβέρδε

O γυμναστής του Παναθηναϊκού, Νίκος Γιάγκου, βρέθηκε στη Βαρκελώνη μαζί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ανέβασε μάλιστα στο instagram μία φωτογραφία μαζί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε γράφοντας "κάτι παραπάνω από προπονητής". Ακολούθησε αποθέωση στα σχόλια από οπαδούς του τριφυλλιού οι οποίοι μεταξύ άλλων έγραψαν "Ο μόνος προπονητής που θα χειροκροτούσε και η Θύρα 13. Τα κοσμήματα λάμπουν παντοτινά!!" ή Μπορεί να υπήρξε αντίπαλος Νίκο αλλά είναι πραγματικά ωραίος άνθρωπος και δεν χωράνε οπαδικά σε τέτοιου είδους ανθρώπους".

Τέτοιοι είδους σχόλια θα συναντήσεις σε οποιαδήποτε ποστ αφορά τον Βαλβέρδε, από οπαδούς όλων των ελληνικών ομάδων. Ο Ερνέστο ανέλαβε το καράβι της Μπαρτσελόνα σε κρίση με τη φυγή του Νεϊμάρ και το οδηγεί στο νταμπλ, με αυξημένες πιθανότητες να το μετατρέψει σε τρεμπλ. Kάποιος Λιονέλ Μέσι πίνει νερό στο όνομά του και ο Βαλβέρδε αποθεώνεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά όπου υπάρχουν ποδοσφαιρόφιλοι στον κόσμο.

Είναι δουλευταράς, αδαμάντινος χαρακτήρας και παίρνει ό,τι του αξίζει.

Μισό λεπτό. Δουελευταράς και αδαμάντινος χαρακτήρας ήταν και όταν καθόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο ίδιος Ερνέστο Βαλβέρδε. Και έπαιρνε στον αγωνιστικό χώρο, ό,τι του άξιζε και μάλιστα με μπαλάρα, ειδικά τη δεύτερη περίοδο που βρέθηκε στο λιμάνι.

Δεν θυμάμαι όμως να τον σέβονταν το ίδιο. Ακόμα και τώρα, η δουλειά του μειώνεται με αναφορές στην "εγκληματική οργάνωση". Τότε όμως ακόμα χειρότερα. Γινόταν και στόχος από οπαδούς του... Πιερικού (χα, χα, χα) σε αγώνα κυπέλλου.

Υπάρχει και link.

Ωραία λοιπόν η αποθέωση του Ερνέστο και η καθολική αποδοχή, αλλά ο ίδιος άνθρωπος με τότε ήταν.