Σέντερ φορ μωρέ

Ο Red Duckling δεν αποθεώνει τον Μάνο, αλλά την λογική.

Σέντερ φορ μωρέ

Σε κάθε δουλειά υπάρχουν ρόλοι και συγκεκριμένα άτομα που μπορούν να τους υπηρετήσουν. Σε κάθε δουλειά. Έτσι και σε μια ομάδα ποδοσφαίρου. Έχουμε τη θέση του τερματοφύλακα, θα παίξει ένας τερματοφύλακας. Εκτός και αν έχουμε ειδικές συνθήκες, όπως μια αποβολή πορτιέρε έχοντας κάνει τις τρεις αλλαγές.

Ειδικές συνθήκες είχαμε και στο Λουξεμβούργο όπου δεν υπήρχε σέντερ φορ, οπότε μετά τον τραυματισμό του Γκερέρο έπρεπε να γίνουν πειράματα.

Χθες όμως δεν υπήρχαν ειδικές συνθήκες. Απέναντι σε μια ομάδα που παίζει ταμπούρι από το πρώτο λεπτό, χρειάζεται μπροστά ένα ρημάδι φορ μωρέ. Τον Μάνο έχεις; Τον Μάνο θα βάλεις. Το βιογραφικό του μάλιστα με ένα κάρο γκολ στο σκληροτράχηλο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, δείχνει ότι κάτι καλό μπορεί να κάνει με τους Απόλλωνες αυτού του κόσμου.

Τον βάζεις λοιπόν από την αρχή, δεν πας κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική.

Προφανώς και ο Μάνος στο πρώτο μέρος δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι. Άθλια μπάλα, κουραστική κυκλοφορία χωρίς νόημα, ματάκια να πονάνε. Να τα λέμε όλα, αν θέλουμε το καλό αυτής της ομάδας που τώρα φτιάχνεται.

Και με δύο 6άρια ΔΕΝ παίζεις τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη. Δεν γίνεται να έχεις έναν Νάτχο 8άρι και να τον αφήνεις στον πάγκο. Με το που μπήκε άλλαξε όλο το παιχνίδι. Η πάσα δε στον Φετφατζίδη είναι μνημείο ποιότητας! Το πλασέ του Γιάννη καλύτερα να μην γράψω τι μνημείο είναι...

Όλοι κάνουμε λάθη και πιστεύω ότι ο προπονητής μαθαίνει από τα δικά του. Γνώμη μου ότι τα παραπάνω είναι λάθος φυσικά, ωστόσο το ότι ο Ολυμπιακός αγκομαχά να κερδίζει κατώτερους αντιπάλους είναι πραγματικότητα. Χάνοντας κιόλας στην Κρήτη.

Αλήθεια, δεν «καίγομαι» για τους βαθμούς. «Καίγομαι» να φτιαχτεί κάτι καλό στον Ολυμπιακό. Αλλά ξέρω ότι αν τώρα ήμασταν στο -8, η γκρίνια δεν θα βοηθούσε σε αυτό που πρέπει να γίνει πάλι η ομάδα: ΟΜΑΔΑ.

ps. Για άλλη μια φορά να ζητήσω συγγνώμη από τους σόσιαλ μίντια κριτές που πανηγύρισα στο γήπεδο γκολ της ομάδας μου στο 90'. Συγγνώμη, ε;