Πρώτη μέρα στο σχολείο

Έκθεση του μαθητή της Γ' Δημοτικού Red Duckling

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Φέτος η πρώτη ημέρα ήταν διαφορετική γιατί μετά από χρόνια ο Βαγγέλης δεν ήρθε ως ο πιο δημοφιλής μαθητής. Τον τίτλο τον κέρδισε πέρσι ο Δημητράκης ή Τίγρης όπως τον λένε οι περισσότεροι. Αν θυμάστε, ο Τίγρης ήταν αυτός που πριν μερικά χρόνια γύρναγε έξω από το σχολείο και φώναζε συνέχεια "ερχόμαστε" και "ερχόμαστε". Τον είχαν διώξει από το σχολείο μας και τον είχαν στείλει να κάνει μάθημα σε κάτι σχολεία της Ραφήνας, της Βάρης και της Μάνδρας.

Τελικά κατάφερε, όχι μόνο να επιστρέψει αλλά και να γίνει ο πιο δημοφιλής χωρίς να έχει τα πιο ακριβά σχολικά αντικείμενα. Κάποιοι βέβαια λένε ότι είχε ένα κασκόλ με το οποίο απειλούσε κόσμο ότι θα τον πνίξει. Επίσης λένε ότι είχε και κάτι βύσματα στα τρένα και έλεγε σε παιδιά ότι θα τα στείλει εκεί να σφυρίζουν. Δεν τα ξέρω, έτσι ακούγεται, έτσι σας τα γράφω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτό το καλοκαίρι πήρε ένα σεντόνι με αστέρια από την Ευρώπη, το οποίο θα το κουνάει όλο το φθινόπωρο.

Όπως καταλαβαίνετε, με αυτό το σεντόνι που πήρε, περιμέναμε με αγωνία τα καινούρια σχολικά του αντικείμενα. Φανταζόμασταν ότι θα είχε τα πιο λαμπερά, τα πιο ακριβά απ' όλους. Τελικά ήρθε με την περσινή σάκα και με την περσινή κασετίνα, έχοντας χάσει και μερικά από τα πιο ωραία του μολύβια. Τελευταία στιγμή πήρε ένα στυλό-Γιαννιώτα τον οποίο είχε πετάξει στα σκουπίδια ο Βαγγέλης, κάτι που δεν ενθουσίασε τους φίλους του.

Μαζί του είχε και φέτος τον Πέτρο ο οποίος δυστυχώς είχε ένα ατύχημα. Πέρασε από μπροστά του ο Κώτσιρας, τον ακούμπησε και σωριάστηκε στο έδαφος. Έχασε τα μαθήματα της πρώτης ημέρας γιατί τον πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά ο Τίγρης πήρε άλλους 3 βαθμούς στο ενδεικτικό του, στο μάθημα της Γεωγραφίας όπου μας μίλησαν για την Τρίπολη.

Φέτος ήταν και η πρώτη φορά που δεν ήρθε στο σχολείο ο Ιβάν. Του απαγόρευσαν να πατήσει το πόδι του γιατί κάποια στιγμή πέρσι μπήκε στην τάξη με ένα νεροπίστολο και κάτι εξωσχολικούς και κυνήγαγε τον δάσκαλο. Ευτυχώς ένα παιδάκι από την Πορτογαλία που ήξερε καλά ελληνικά, τον ηρέμησε και δεν έγινε κανά κακό. Από την σύγχυση όμως του έμεινε ένα κουσούρι και σήμερα τον ρωτάγαμε "πώς πέρασες το καλοκαίρι" και έλεγε συνέχεια "τιναφτόρε" και "τιναφτόρε".

Ο Ιβάν λοιπόν δεν ήρθε, αλλά η θέση του στην αίθουσα δεν έμεινε άδεια. Ένα παιδάκι από τη Ρουμανία καθόταν εκεί και είχε πολλά χαρτιά μπροστά του και κάποια στιγμή πήγε και τα άφησε στο θρανίο του Τίγρη και του έλεγε "έτσι, στα χαρτιά μόνο μπορείς". Μετά, πήγε μπροστά στον μαυροπίνακα και μας ανακοίνωσε ότι πέρσι έβγαλε 9,5 στον έλεγχο με δύο μαθήματα λιγότερα.

Εκείνη την ώρα μπήκε στην τάξη και ένα παιδί από την Σερβία που μόλις είδε τον Παπαδόπουλο από την Τρίπολη στο πρώτο θρανίο, έπεσε μπροστά του και πήγε και αυτός στο νοσοκομείο. Αυτόματα από τη διεύθυνση του σχολείου, έστειλαν 3 βαθμούς στον Ιβάν για να μην στεναχωριέται που δεν μπορεί να έρθει σε αυτό το σχολείο.

Εγώ πάντως δεν ενδιαφέρθηκα να δω ούτε πώς θα έρθει ο Δημητράκης ή Τίγρης ούτε το παιδάκι από την Ρουμανία. Τόσα χρόνια περίμενα με αγωνία την άφιξη του Βαγγέλη που ήταν πάντα ο πιο δημοφιλής. Και φέτος άκουγα ότι επειδή την έχασε την πρωτιά, θα ερχόταν με νέα σχολικά αντικείμενα αλλά όχι τόσο ακριβά όπως άλλες φορές. Αλλά αυτός τελικά τσαντίστηκε πολύ με ό,τι έγινε πέρσι και αποφάσισε να τα αλλάξει όλα.

Θυμάμαι πέρσι που τα είχε πάει χάλια στη Γεωγραφία και συγκεκριμένα στο μάθημα των Ιωαννίνων όπου πήρε τρία. Είχε πει μάλιστα τότε, ότι θα πετάξει όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιήσε σε αυτό το μάθημα και τον έκαναν ρεζίλι. Και πράγματι οι αλλαγές που έκανε ήταν πάρα πολλές.

Ξεχώρισα την κασετίνα-Λάζαρος που πέρσι την είχε μαζί του ο Δημήτρης και έκανε την διαφορά. Ο Βαγγέλης του την πήρε και την έδωσε στον Κωστάκη που δεν έχει σταματήσει να χαμογελάει από εκείνη την στιγμή. Χαίρομαι πολύ που βλέπω επιτέλους τον Κωστάκη να έχει όρεξη και να χαμογελάει. Τόσο πολύ που να δείτε που μέσα στην χρονιά, θα τον φωνάξω μέχρι και Κωστάρα.

Μου αρέσει επίσης και μια γομολάστιχα από την Πορτογαλία με την οποία επιτέλους σβήσαμε τις μουτζούρες που έκανε στο θρανίο του Βαγγέλη τα προηγούμενα χρόνια ένα παιδάκι από την Βραζιλία. Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν πίστεψα ότι είναι Βραζιλίανος και του έλεγα συνέχεια "Σε μπα σε καλό σου που είσαι Βραζιλιάνος εσύ. Σε μπα σε καλό σου". Ευτυχώς ήρθαν κάτι Κινέζοι και μας τον πήραν. Να είναι καλά εκεί που είναι, αλλά νομίζω με την γομολάστιχα-Ποντένσε θα έχουμε φέτος μια πιο καθαρή χρονιά.

Εκεί βέβαια που όλοι μείναμε με το στόμα ανοικτό ήταν με την σάκα του Βαγγέλη. Ήταν μια εντυπωσιακά μεγάλη από την Ακτή Ελεφαντοστού που για χρόνια την είχε ένα παιδάκι στο Μάντσεστερ και τον ζήλευαν όλοι. Με αυτή την σάκα είχε έρθει σχολείο πολύ παλιά ο Σωκράτης χωρίς να εντυπωσιαστούν τα παιδιά την πρώτη ημέρα. Τελικά αυτή η σάκα έγινε θρύλος και επέστρεψε και πάλι στο σχολείο μας χάρη στον Βαγγέλη.

Όσον αφορά τον Γιαννάκη, αποφάσισε φέτος να μην έρθει αυτός στο σχολείο γιατί τον έβριζαν οι πρώην φίλοι του. Έτσι έστειλε ένα παιδάκι από την Ταϊλάνδη που είχε μαζί του πολλά παιδάκια, μικρότερα από εμάς. Έτσι όπως ήταν κοντούλικα και μια σταλιά, μπορώ να πω ότι τα συμπάθησα λίγο. Αλλά αν δεν βάλει λεφτά αυτό το παιδί από την Ταϊλάνδη ή κάποιο άλλο, τα βλέπω κάποια στιγμή και αυτά σε ένα τρακτέρ να γυρίζουν τα χωριά της Αττικής όπως κάποτε ο Δημητράκης.

Κάπως έτσι ήταν η πρώτη μου μέρα στο σχολείο. Καλή χρονιά να έχουμε!