Χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός γιατί δεν κέρδισε μετά από 161 ημέρες

Αναμενόμενη η αρνητική εξέλιξη στη Super League για τον Ολυμπιακό μετά την τραγική απώλεια δύο βαθμών απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός γιατί δεν κέρδισε μετά από 161 ημέρες

Ο Ολυμπιακός πήγε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ έχοντας κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα την περασμένη Τετάρτη. Με διαφορά 22 βαθμών από τους δεύτερους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά και με 10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Μαρτίνς γνώριζε καθημερινά την αποθέωση από τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους. Έχοντας ανοιχτή την πρόκριση για το Final-8 του Europa League αλλά και το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου μέσα σε μία εβδομάδα όπου νίκησε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι φίλοι του Ολυμπιακού ήταν σε έκσταση.

Ώσπου η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού… τόλμησε να παρουσιαστεί κακή στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό το βράδυ της 5ης Ιουλίου. Και κυρίως έκανε το έγκλημα να μη νικήσει μετά από 161 μέρες! Ναι! Ήταν 26 Ιανουαρίου 2020 όταν κολλούσε στο 0-0 με την ΑΕΚ και πάλι στο Μαρούσι. Και ξαφνικά οι αλητήριοι, έχοντας πάει τρένο στο πρωτάθλημα (10/10), έχοντας αποκλείσει Άρσεναλ και ΠΑΟΚ και έχοντας κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο με διαφορές… παγετού, πήγαν χαλαροί στο ΟΑΚΑ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το 45ο πρωτάθλημα αφαιρείται άμεσα από τον Ολυμπιακό. Η ετυμηγορία των λαϊκών δικαστηρίων γκρίνιας στα social media ήταν ξεκάθαρη. Και φυσικά οι παικταράδες των περασμένων μηνών είναι και πάλι σαπάκια που -αν είναι δυνατόν- χάνουν και πέναλτι. Εννοείται ότι ο Μαρτίνς έγινε πάλι ταβερνιάρης, όπως τον αποκαλούσε ο Μπάμπης από την Τραχανοπλαγιά μετά την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο. Τότε ντε, που δεν έπαιξε επιθετικά κόντρα σε κάτι Λεβαντόφσκι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το εξαφανισμένο είδος «οπαδός ΠΑΟ», που μάταια τον ψάχναμε μετά το πρόσφατο 3-0 στο «Καραϊσκάκης», εμφανίστηκε πανηγυρίζοντας μία ισοπαλία.