Μπέλλου εναντίον Νίνου - Ξύλο μετά μουσικής!

Σε ποιο μέρος και γιατί η Σωτηρία Μπέλλου έκανε μαύρη στο ξύλο τη Μαρίκα Νίνου.

Μπέλλου εναντίον Νίνου - Ξύλο μετά μουσικής!

Εμβληματικό στέκι της ελίτ του ρεμπέτικου και λαϊκού το καφενείο του «Μάριου», στην οδό Σατωβριάνδου, μεσουράνησε στην καθημερινότητα των μουσικών της Πρωτεύουσας από το 1946 έως το 1962.

Ο ιδιοκτήτης του, ο Μάριος Δαλέζιος, καταγόταν από τη Σύρο και ήταν ένας πραγματικός πύργος που ζύγιζε εκατόν πενήντα κιλά, που κάπνιζε και έπινε και έπαιζε χαρτιά. Στο μαγαζί του γράφτηκε η μισή Ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Ο Μάρκος Βαμβακάρης είχε δηλώσει: «Όποιος δεν ήπιε ούζο στου "Μάριου" δεν λογίζεται μπουζουξής, δεν έχει θέση στην οικογένειά μας».

Στο καφενείο του Μάριου συγκεντρώνονταν οι μουσικοί και αντάλλασσαν απόψεις, άκουγαν τραγούδια και έκαναν την κριτική τους, διοργάνωναν ακόμα και αυτοσχέδιους διαγωνισμούς δεξιοτεχνίας. Στου «Μάριου» το καφενείο έλαβε χώρα η περίφημη κόντρα Χιώτη-Μπέμπη που έκανε τους πάντες να παγώσουν. Κατά τα λεγόμενα νικητής αναδείχθηκε ο τρομερός Μπέμπης!

Στο ίδιο στέκι ο Χιώτης δέχθηκε τα πυρά του Τσιτσάνη για τις όψιμες συνθετικές του προτιμήσεις και για να του μπει στο μάτι σκάρωσε μέσα σε μια νύχτα δυο βαριά τραγούδια. Αλλά το σκηνικό με το οποίο είναι συνυφασμένο το διάσημο μουσικό στέκι είναι ο ξυλοδαρμός της Μαρίκας Νίνου από τη Σωτηρία Μπέλλου.

Η τάση της Νίνου να αποκλείει κάθε άλλη ανταγωνίστρια στο πλευρό του Βασίλη Τσιτσάνη προκάλεσε το απύθμενο μένος της Μπέλλου η οποία την έψαχνε καιρό στα στέκια των μουσικών κι όταν μια μέρα έμαθε ότι η «πέτρα του σκανδάλου» βρισκόταν στου «Μάριου» έσπευσε να πάρει το αίμα της πίσω.

Λέγεται ότι η Νίνου έφαγε τόσο ξύλο που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Λέγεται επίσης ότι το τηλεφώνημα που την «κάρφωσε» έγινε από την Σεβάς Χανούμ, μια ακόμα εξορισμένη από το Τσιτσανικό πάλκο εξαιτίας της.