Όταν πετούσαν μπουκάλια στον Prince, στη συναυλία των Rolling Stones

Στις 11 Οκτωβρίου 1981, ο νεαρός Prince άνοιξε τη συναυλία των Rolling Stones στο Coliseum του Λος Άντζελες ενώπιον 94.000 θεατών και αποδοκιμάστηκε έντονα. Εμφανίστηκε γυμνός, φορώντας μόνο τακούνια, ένα σπασουάρ και από πάνω μία καμπαρντίνα, ενώ το έξαλλο πλήθος του πετούσε μπουκάλια γεμάτα αλκοόλ.

Όταν πετούσαν μπουκάλια στον Prince, στη συναυλία των Rolling Stones

Ο Κιθ Ρίτσαρντς τον αποκαλούσε «έναν υπερεκτιμημένο» κοντοστπούπη. Απεναντίας ο Τζάγκερ έλεγε: «Θεωρώ ότι ο Prince είναι σπουδαίος καλλιτέχνης, αρκετά παραδοσιακός κατά κάποιο τρόπο. Σαν performer μοιάζει εκπληκτικά στον Τζέιμς Μπράουν. Οι περισσότεροι γράφουν δύο τρία τραγούδια και επαναλαμβάνονται. Ο Prince έχει ένα τεράστιο ταλέντο τόσο στο γράψιμο, όσο και στο performance. Θα τον κατέτασσα στην κορυφή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολύς ανταγωνισμός ανάμεσα σε νέους καλλιτέχνες».

Μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο Prince σε αυτήν τη συναυλία, ο Μικ Τζάγκερ ήταν εκείνος που τον στήριξε και τον ενέπνευσε μην εγκαταλείψει.

«Μίλησα με τον Prince στο τηλέφωνο, αφού του πέταξαν διάφορα στο Λος Άντζελες. Μου είπε ότι δεν ήθελε να κάνει άλλα σόου», θυμάται ο Τζάγκερ. «Μου είπε, "θεέ μου, μου πέταξαν μπουκάλια και κουτάκια. Ένα σωρό σκουπίδια". Και τότε του είπα: "Αν πραγματικά γίνεις πρώτο όνομα, τότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Ετοιμάσου να πεθάνεις..."», είχε αναφέρει ο Τζάγκερ.

Με πληροφορίες από το Far Out Magazine