Όταν ο Τζέιμς Ντιν ζωγράφισε τον Μάιλς Ντέιβις

Δημοπρατήθηκε το πορτρέτο του Μάιλς Ντέιβις φιλοτεχνημένο από τον Τζέιμς Ντιν, να παίζει τρομπέτα σε μια περιοδεία του.

Όταν ο Τζέιμς Ντιν ζωγράφισε τον Μάιλς Ντέιβις

Το πιο ζωντανό κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, αποτυπώνει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των συναυλιών του. Είναι υπογεγραμμένο από τον Ντιν και χρονολογείται το 1954.

Ο πίνακας, που έχει διαστάσεις 15,5 επί 19,5 ίντσες, ήταν ένα σημαντικό έκθεμα στη δημοπρασία της Julien's Auctions, ειδική στα αναμνηστικά του Χόλυγουντ, στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, σε συνεργασία με το TCM, το κλασικό κινηματογραφικό δίκτυο.

Ο Jeremy Kinser, ο ειδικός της ποπ κουλτούρας στο Julien’s Auctions, είπε: «Είναι ένα απίστευτο κομμάτι, απολύτως εκπληκτικό». Ο πίνακας φαίνεται να είναι εν μέρει εμπνευσμένος από το ενδιαφέρον του ίδιου του Ντιν για τη μουσική τζαζ

Όταν είδε τον πίνακα, o Val Holley, συγγραφέας βιογράφος του James Dean: The Biography, αιφνιδιάστηκε: «Όσο καλά ενημερωμένος κι αν είμαι για τον Dean, δεν τον έχω δει ποτέ. Δείχνει εξαιρετική δημιουργικότητα και προθυμία να πειραματιστεί σε όλες τις πτυχές των τεχνών».

Και πρόσθεσε: «Εκείνη τη στιγμή της ζωής του, παρακολουθούσε μαθήματα μπόνγκο ντραμς και η τζαζ τον ενδιέφερε πολύ. Ίσως λοιπόν τον είχαν πάει για να ακούσει τον Μάιλς Ντέιβις στη Νέα Υόρκη και να τον εμπνεύσει».

Από πληροφορίες από το www.telegraph.co.uk