Ο ποδηλάτης Άρης Δημητριάδης, το πρώτο θύμα οπαδικής βίας το 1983, ειρωνεύτηκε την ήττα του Άρη

Ο ποδηλάτης Άρης Δημητριάδης ήταν το πρώτο θύμα οπαδικής βίας τον Σεπτέμβριο του 1983.

Ο ποδηλάτης Άρης Δημητριάδης, το πρώτο θύμα οπαδικής βίας το 1983, ειρωνεύτηκε την ήττα του Άρη

Ήταν Σεπτέμβριος του 1983 και ο τότε 18χρονος ποδηλάτης του Α.Σ. ΠΕΡΑ Αριστείδης Δημητριάδης, είχε επιστρέψει στο σπίτι του μετά από Ποδηλατικό αγώνα. Λίγες ώρες αργότερα τον επισκέφτηκαν δύο αγαπημένοι του φίλοι οι οποίοι και τον πήραν για μια βόλτα.

Καθ’ οδόν, ο 18χρονος Αριστείδης έκανε το «λάθος» να ειρωνευτεί την ήττα του Άρη Θεσσαλονίκης από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, όταν ξαφνικά δέχτηκε την επίθεση τριών άγνωστων ατόμων, χωρίς η παρέα των παιδιών να δώσει την παραμικρή αφορμή! Η παρέα των 3 φίλων βρισκόταν πεσμένη στον δρόμο και δεχόταν άνανδρα χτυπήματα σε όλο το σώμα.

Ο φίλος του Άρη, ο Ηρακλής είδε να κλωτσούν τον Άρη στο κεφάλι, μέχρι που έμεινε ακίνητος στο πεζοδρόμιο και το έβαλαν… στα πόδια! Όταν σηκώθηκε ο Ηρακλής, είδε τον Άρη αναίσθητο και δεν μπορούσε να μιλήσει.

Λίγη ώρα μετά ο άτυχος ποδηλάτης, Άρης Δημητριάδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και εισήχθη αμέσως στο θάλαμο εντατικής παρακολούθησης της νευρολογικής κλινικής. Από την εξέταση που έκαναν οι ιατροί του ΑΧΕΠΑ, αντελήφθησαν ότι η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή, καθώς διέγνωσαν εκτεταμένη αιμορραγία στην περιοχή του στελέχους και στο κοιλιακό τμήμα του νωτιαίου μυελού.

Επί έξι ημέρες έδινε μάχη με τον θάνατο, μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε αυτός και οι δύο φίλοι του, από τρία αδέρφια. Οι θεράποντες ιατροί είπαν στους γονείς του Άρη, πως ακόμη και εάν κατάφερνε να βγει ζωντανός, οι βλάβες στον εγκέφαλό του θα ήταν ανεπανόρθωτες…

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μέσα από καταθέσεις και περιγραφές, κατάφεραν να βρουν στα ίχνη των τριών δραστών. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, δεν συμπεριέλαβε την διεύθυνση κατοικίας των τριών αδελφών, θέλοντας να προλάβει τυχόν αντίποινα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν το «βαρύ βιογραφικό» των τριών αδερφών, λέγοντας ότι το 1978 ο πρώτος αδερφός είχε τραυματίσει σοβαρά έναν στρατιώτη στην οδό Τσιμισκή, ενώ ο δεύτερος αδελφός, είχε εμπλακεί σε ληστεία.

Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκαν, άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη σε βάρος του Αριστείδη Δημητριάδη, και κατά συρροή επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος των δύο φίλων του.

Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ο 18χρονος Άρης και οι δύο φίλοι, τούς επιτέθηκαν και εκείνοι αναγκάστηκαν να αμυνθούν. Δεν έπεισαν, όμως, ανακριτή και εισαγγελέα, που τους έκριναν προφυλακιστέους.