Όταν ο Μάνος Λοίζος απέρριψε ως μουσικό τον Θανάση Παπακωνσταντίνου

O Θανάσης Παπακωνσταντίνου μίλησε για τη γνωριμία του με τον Μάνο Λοίζο και την απόρριψή του ως μουσικό από τον σπουδαίο συνθέτη.

Όταν ο Μάνος Λοίζος απέρριψε ως μουσικό τον Θανάση Παπακωνσταντίνου

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τόνισε: «Αγαπούσα αυτό που έκανε, μου αρέσαν πολύ τα τραγούδια του. Ειδικά τα "Τραγούδια της Χαρούλας" είναι από τις πιο ωραίες δουλειές της ελληνικής δισκογραφίας. Ωραίοι στίχοι, και του Ρασούλη και του Πυθαγόρα, ωραίες και οι μελωδίες του Μάνου και οι ενορχηστρώσεις. Δεν θυμάμαι αν είχα στείλει στίχους μου και σε κανέναν άλλον. Να όμως που μου απάντησε. Πολλές φορές αναρωτιέμαι, αν ολοκληρωνόταν η συνεργασία, αν θα με βοηθούσε αυτό στη δική μου πορεία ή όχι. Νομίζω ότι θα βοηθούσε τελικά.

Εσύ του είχες στείλει μόνο στίχους ή και τραγούδια σου, με μουσική;

Μόνο στίχους. Δεν του έστειλα τραγούδια μου για να μου πει αν του αρέσουν ή όχι. Του έστειλα στίχους για να συνεργαστούμε. Το φοβερό είναι ότι απάντησε! Όταν βρήκα το τηλεγράφημα κάτω απ' την πόρτα, δεν πίστευα στα μάτια μου.

"Είμαι ο Μάνος Λοΐζος και θα ήθελα να μιλήσω με τον Θανάση".

Όταν γνωριστήκαμε αρκετά, του είπα: "Μάνο, να σου βάλω να ακούσεις και κάτι τραγούδια δικά μου". Του τα βάζω και μου λέει: "Άσ' το, Θανάση, δεν έχεις ταλέντο με τη μουσική".

Τι έλεγε το τηλεγράφημα;

Αν θυμάμαι καλά, "Θανάση, μου άρεσαν οι στίχοι σου και θέλω να συνεργαστούμε" και υπογραφή "Μάνος Λοΐζος". Μου έστειλε κι άλλο τηλεγράφημα, που έλεγε "Θανάση, επειδή έχω χάσει το τηλέφωνό σου...". Δεν ήταν δικό μου το τηλέφωνο, ήταν μιας γειτόνισσας στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια φιλική οικογένεια της Φανούλας, που ήταν αριστεροί, ΚΚΕ, και τον Λοΐζο τον είχαν πολύ ψηλά. Παίρνει τηλέφωνο ο Μάνος, το σηκώνει ο ένας γιος και ακούει από την άλλη άκρη της γραμμής: "Γεια σου, είμαι ο Μάνος Λοΐζος και θα ήθελα να μιλήσω με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου". Ο Βαγγέλης νόμιζε ότι κάποιος του έκανε πλάκα. Αλλά επέμεινε ο Μάνος κι ο Βαγγέλης συνήλθε απ' το σοκ».

ΠΗΓΗ: www.lifo.gr