Πώς έγινε Άρσεναλ ο Ρότζερ Ντάλτρι των The Who

Ο τραγουδιστής των The Who, Ρότζερ Ντάλτρι, εξηγεί πώς έγινε οπαδός της Άρσεναλ κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Πώς έγινε Άρσεναλ ο Ρότζερ Ντάλτρι των The Who

Οι ροκ σταρ και το ποδόσφαιρο πάνε συχνά χέρι-χέρι ιδιαίτερα στην Αγγλία, τη χώρα που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο και παραδοσιακά σχεδόν οι πάντες ασχολούνται με αυτό. Από τον Pete Doherty που μοιράζει φανζίν έξω από τη Loftus Road μέχρι τους Black Sabbath που λατρεύουν την Aston Villa και τον Mick Jagger που ακολουθεί με…ευλάβεια την Εθνική Αγγλίας.

Και ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τους τρελαμένους με το ποδόσφαιρο μουσικούς έχουν μια οπαδική σχέση με τις ομάδες έχοντας μεγαλώσει μαζί τους πολύ πριν πιάσουν μια κιθάρα ή το μικρόφωνο όπως ο φρόντμαν των The Who, ο Roger Daltrey που είναι ένα καλό παράδειγμα, όπως εξήγησε πρόσφατα στο FourFourTwo.

«Ήταν περίπου το 1987: έπαιρνα τον γιο μου από το σχολείο, ώσπου έφθασε με την σύντροφό του και φορούσε ένα ερυθρόλευκο κασκόλ», εξηγεί ο Daltrey. «Σκέφτηκα, "σκατά, οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι". Τον ρώτησα ποια ομάδα ήταν και μου είπε, "Είναι η Άρσεναλ". Σκέφτηκα, "αυτό είναι – είμαι Λονδρέζος, θα γίνω Άρσεναλ».

Παραδόξως, αυτή η τυχαία συνάντηση με τον γιό του θα άφηνε μια δια βίου εντύπωση στον Ντάλτρι, ο οποίος έβαλε αμέσως την καρδιά και την ψυχή του για να υποστηρίξει τους «Κανονιέρηδες».

«Από τότε, αυτό ήταν, κάθε Σαββατοκύριακο βλέπω την Άρσεναλ. Ερωτεύτηκα το Χάιμπερι. Αγοράσαμε μερικά εισιτήρια διαρκείας και ήταν μια χρυσή ποδοσφαιρική περίοδος για την Άρσεναλ, ξεκινώντας από τα χρόνια του Τζορτζ Γκράχαμ».

«Στις εξέδρες τραγουδούσαν «1-0 για την Άρσεναλ». Ο Τζορτζ μας έφερε εκεί· η άμυνα που κληρονόμησε ο [Αρσέν] Βενγκέρ ήταν σαν ένα σπίτι από τούβλα, και μετά έχτισε τη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Θα έλεγα σε όλους: "Αυτό είναι το καλύτερο ποδόσφαιρο που πρόκειται να δεις ποτέ" και, βεβαίως, αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο. Δεν φθάσαμε εκεί από τότε, αλλά ήμασταν πολύ καλοί την περασμένη σεζόν!».

ΠΗΓΗ: www.ogdoo.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110