Ο Τζίμι Χέντριξ έγραψε τραγούδι για τον θάνατο του!

O Tζίμι Χέντριξ έγραψε ένα τραγούδι προβλέποντας τον θάνατο του 5 χρόνια νωρίτερα...

Ο Τζίμι Χέντριξ έγραψε τραγούδι για τον θάνατο του!

Δύο χρόνια πριν παρουσιάσει το ντεμπούτο άλμπουμ του "Are you experienced" ο θρύλος της ροκ Τζίμι Χέντριξ είχε γράψει ένα τραγούδι που λεγόταν "The Ballad of Jimi".

Το τραγούδι αυτό που έγραψε σε συνεργασία με τον R&B μουσικό Κέρτις Νάιτ δεν συμπεριλαμβάνεται σε κανένα άλμπουμ του, ωστόσο φαίνεται να προβλέπει τον θάνατο του μουσικού 5 χρόνια μετά.

«Many things he would try / For he knew soon he'ddie (...) Now Jimi's gone, he's not alone / His memory still lives on /Five years, this he said / He's not gone, he's just dead»

Μετά το θάνατο του Jimi, ο Knight και ο Chalpin επέστρεψαν στο στούντιο και έκοψαν ξανά το φωνητικό του Knight (το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα καλό σε καμία από τις δύο εκδοχές) και οι στίχοι άλλαξαν.

Το επίκεντρο του τραγουδιού ήταν πλέον ο καλύτερος φίλος, ο Jimi/Jimmy, ένας κιθαρίστας που προβλέπει τον δικό του χαμό. Ως απόδειξη ότι το κομμάτι κόπηκε πέντε χρόνια πριν από τον θάνατο του Χέντριξ, ένα υποτιθέμενο αντίγραφο του ημερολογίου του session συμπεριλήφθηκε με ένα γερμανικό πάτημα του "Ballad of Jimi" 45.