Όταν o Tόλης Βοσκόπουλος έκανε δεύτερη φωνή στη Χαρούλα Αλεξίου

H Xαρούλα Αλεξίου τραγουδούσε μαζί με τον Γιώργο Χατζηαντωνίου σ’ ένα μαγαζί στην Πλάκα, μέχρι που την άκουσε ο ο Τόλης Βοσκόπουλος και της προτείνει να δουλέψει μαζί του και τον  Στράτο Διονυσίου.

Όταν o Tόλης Βοσκόπουλος έκανε δεύτερη φωνή στη Χαρούλα Αλεξίου

Έτσι, το καλοκαίρι του ’71 η Χαρούλα εμφανίσθηκε στο «Σεραφίνο» της Γλυφάδας και το χειμώνα στο «Καν Καν» στην Πέτρου Ράλλη, δίπλα στο Βοσκόπουλο.

Δισκογραφικός καρπός της συνεργασίας τους ένα 45άρι με δυο χασάπικα, συνθέσεις του Τόλη Βοσκόπουλου σε στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου. Στο ένα απ’ αυτά , ενώ οι στίχοι λένε «Έφυγε η αγάπη», στην ετικέτα του δίσκου, προφανώς από λάθος, ο τίτλος γίνεται «Ήρθε η αγάπη». Στη συνέχεια το λάθος αποκαταστάθηκε και το δισκάκι ξαναβγήκε με το σωστό τίτλο πλέον, αλλά με διαφορετικό το όνομα του στιχουργού, Γιάννη Πολίτη.

Εκεί η Χάρις Αλεξίου συνδράμει τραγουδιστικά με τον Τόλη Βοσκόπουλο na κάνει δεύτερη φωνή, σε μια από τις ελάχιστες συνυπάρξεις τους στη δισκογραφία. Στην άλλη πλευρά ακούγεται το τραγούδι «Πάλι μονάχο το παιδί». Και τα δυο παραμένουν ανέκδοτα σε δίσκο ή cd.

Πηγή: Γιώργος Τσάμπρας «Αλεξίου» (Κ. Αδάμ - Εκδοτική 2009)