Ζωντανεύει το καλλιτεχνικό θεματικό πάρκο Luna Luna και πάει περιοδεία

Μετά από τρεις δεκαετίες στην αποθήκη, ένα καλλιτεχνικό θεματικό πάρκο, το Luna Luna θα ξεκινήσει περιοδεία.

Ζωντανεύει το καλλιτεχνικό θεματικό πάρκο Luna Luna και πάει περιοδεία

Το καλοκαίρι του 1987, ένα καρναβάλι που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού για δεκατρείς εβδομάδες σε ένα πάρκο του Αμβούργου.

Περπατώντας μέσα από μια πύλη με έναν μεγάλο πίνακα της Sonia Delaunay, οι επισκέπτες μπήκαν στον κόσμο του Luna Luna, ενός λούνα παρκ γεμάτο τρενάκια και περίπτερα που σχεδιάστηκαν από μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της ιστορίας της τέχνης του 20ου αιώνα, όπως ο David Hockney, ο Roy Lichtenstein και το Salvador Dali, ο Ηokney.

Συνολικά, τριάντα πέντε καλλιτέχνες δημιούργησαν έργα για τον εκθεσιακό χώρο, συμπεριλαμβανομένου ενός τροχού του Jean-Michel Basquiat και ενός καρουζέλ του Keith Haring, αναφέρει το thisiscolossal.

Μια αλλαγή ιδιοκτησίας αχρήστευσε το έργο σε μια νομική διαμάχη και τελικά τα έργα κλείστηκαν σε αποθήκες. Πάνω από τρεις δεκαετίες αργότερα, το 2022, μια ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισε να αγοράσει το περιεχόμενο της αρχικής έκθεσης, να το αποκαταστήσει και να ξεκινήσει μια περιοδεία, το 2024.

Γι' αυτό επανεκδόθηκε το Luna Luna: The Art Amusement Park, ένα βιβλίο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1987 και περιλαμβάνει πολυάριθμες φωτογραφίες από την πρώτη έκθεση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Luna Luna.