Νότιγχαμ, Σάντερλαντ, Άρσεναλ: Οι ομάδες που υποστηρίζουν οι Deep Purple

Oι ομάδες που υποστηρίζουν τα μέλη των Deep Purple, που ως Εγγλέζοι έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο.

Νότιγχαμ, Σάντερλαντ, Άρσεναλ: Οι ομάδες που υποστηρίζουν οι Deep Purple

Το ίδιο ισχύει και με τους Status Quo που είχουν φέρει μάλιστα την ατμόσφαιρα του γηπέδου σε ένα από τα κορυφαία άλμπουμ τους, το "On The Level", όπως και οι Pink Floyd που έχουν ποζάρει στο εξώφυλλο του δίσκου τους "A Nice Pair" του 1973 ως ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο Ian Gillan αναφέρει για τη σημερινή σχέση που έχει με το ποδόσφαιρο: «Δεν μου αρέσει να βλέπω τόσο πολύ τους αγώνες. Έβλεπα ό,τι μπορούσα στο Telly και τώρα φυσικά ότι είναι διαθέσιμο. Έχω αυτό το μικρό κουτί που μπορώ να παρακολουθώ κάθε κανάλι που θέλω σε όλο τον κόσμο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή έχω τη δική μου τηλεόραση για να είμαι ειλικρινής».

«Απλώς δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ. Εξακολουθώ να υποστηρίζω την παλιά μου ομάδα, την QPR. Έχουμε μια μικρή κοροϊδία στο συγκρότημα επειδή ο Don [Airey] υποστηρίζει τη Sunderland και ο Ian Paice υποστηρίζει τη Nottingham Forest. Υπάρχει λοιπόν ένας μικρός εσωτερικός ανταγωνισμός εκεί. Προτιμώ, για να είμαι ειλικρινής, να παρακολουθώ ράγκμπι αυτές τις μέρες. Το ποδόσφαιρο έχει χάσει κάτι από την παλιά του αίγλη. Δεν ξέρω τι είναι ακριβώς. Παίζετε πια ένα διαφορετικό παιχνίδι και μου είναι δύσκολο να συνδεθώ με μια ομάδα. Την επόμενη χρονιά η ομάδα είναι εντελώς διαφορετική. Υπάρχει κάτι στο πνεύμα του παιχνιδιού που έχει αλλάξει. Προτιμώ το ράγκμπι αυτές τις μέρες».

Οι ομάδες που υποστηρίζουν τα μέλη των Deep Purple:

Ian Gillan (φωνητικά): Queens Park Rangers
Ian Paice (Drums): Nottingham Forest
Don Airey (Keyboards): Σάντερλαντ
Ρότζερ Γκλόβερ (Μπάσο): Άρσεναλ

*Οι πληροφορίες είναι από το www.rockandrollgarage.com