Ο Παπαμιχαήλ έδειρε τη Βουγιουκλάκη μετά το γάμο τους (vid)

Ήταν 18 Ιανουαρίου του 1965 όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύτηκαν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο λόφο των Δελφών στις 4 το απόγευμα.

Ο Παπαμιχαήλ έδειρε τη Βουγιουκλάκη μετά το γάμο τους (vid)

Τα δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν ότι η προετοιμασία της νύφης κράτησε 3 ώρες επιλέγοντας ένα μακρύ, λευκό νυφικό με ουρά, από soie sauvage μοντέλο του Givenchy, ραμμένο στην Ελλάδα. Το πέπλο της, το συγκρατούσε ένα μπουκέτο μιγκέ. Δεκάδες φωτογράφοι είχαν στηθεί από νωρίς για να καταγράψουν τις γαμήλιες στιγμές των νεόνυμφων που έφτασαν στην εκκλησία με διαφορά ενός τετάρτου ο ένας από τον άλλον. Στους καλεσμένους και στον κόσμο που συνέρρεε, μοιράστηκαν 100 ασημένιες μπομπονιέρες, άλλες 100 ιμιτασιόν και 1.000 τούλινες. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Αλέκος Σακελλάριος, η Αλέκα Κατσέλη, ο Χρήστος Τσαγανέας...

Στο βιβλίο του δημοσιογράφου – ιστορικού Γιάννη Καιροφύλα «Η ΑΘΗΝΑ στη 10ετία του ‘60» εκδόσεις Φιλιππότη αναφέρεται: «Δεν μπορεί να ζήσει καμία κοινωνία χωρίς άρτον και θεάματα. Και φυσικά, ο γάμος μιας αγαπημένης, στο πολύ κοινό, ηθοποιού με έναν επίσης συμπαθή πρωταγωνιστή αποτελεί αναμφισβήτητα θέαμα, έστω και εκ του μακρόθεν ορώμενον. Είχαν αναγγελθεί οι γάμοι της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ότι θα τελεστούν στους Δελφούς στις 18 Ιανουαρίου. Οι εφημερίδες δημοσίευσαν κατεβατά γιατί το θέμα τραβούσε και το αναγνωστικό κοινό διψούσε για λεπτομέρειες. Ήταν λοιπόν οι τυχεροί καλεσμένοι 150, που βρέθηκαν στον Άγιο Νικόλαο των Δελφών και μάλλον περισσότεροι οι παρευρεθέντες το ίδιο βράδυ στο ξενοδοχείο «Βουζά», όπου με αραχωβίτικο γλέντι γιορτάστηκε το ευτυχές γεγονός.

»Νταούλια και κλαρίνα σκορπούσαν τους λαϊκούς σκοπούς ενώ προσφέρθηκε άφθονο κοκορέτσι, αρνιά σούβλας, φέτα Παρνασσού και μπακλαβάδες. Όλοι οι κάτοικοι των Δελφών, όπως ήταν επόμενο, βρίσκονταν στο δρόμο από το πρωί και το βράδυ φωταγωγήθηκε η πόλη. Η Αλίκη είχε φτάσει τα ξημερώματα με την ιδιόκτητη Jaguar και αμέσως αποσύρθηκε στο διαμέρισμα αριθμός 50 του ξενοδοχείου μαζί με δύο ξαδέλφες της. Τηρήθηκε το έθιμο που θέλει η νύφη να μην συναντάει το γαμπρό την παραμονή του γάμου και έτσι δεν συναντήθηκε με τον Παπαμιχαήλ που είχε φτάσει νωρίτερα και αναπαυόταν στο 402 δωμάτιο του ξενοδοχείου. Η Αλίκη ξύπνησε στη μία το μεσημέρι και αμέσως άρχισε το στόλισμα που κράτησε μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα. Η Αλίκη φορούσε μακρύ νυφικό μοντέλο του Ζινασί, ραμμένο στον ραπτικό οίκο «Νίτσα», από «σουά σοβάζ» σε σιλ «αμπέρ» με ουρά και πέπλο. Τα μαλλιά της ήταν χτενισμένα σε κότσο και στολισμένα με ορχιδέες. Εξήντα χωροφύλακες τηρούσαν την τάξη στην εκκλησία.

»Η Αλίκη έκοψε την τούρτα στο ξενοδοχείο και προσφέρθηκε σαμπάνια. Όταν ύψωσε το ποτήρι της για να ευχαριστήσει για τις ευχές, η νύφη συγκινήθηκε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Το ζεύγος αποσύρθηκε στο διαμέρισμα του μέχρι τις εννιά, οπότε και άρχισε το αραχωβίτικο γλέντι. Έφαγαν και χόρεψαν περίπου 200 άτομα. Η Αλίκη και ο Δημήτρης χόρεψαν ένα σόλο μπάλο. Οι γάμοι έγιναν Δευτέρα και την επόμενη επέστρεψαν για να εμφανιστούν το βράδυ στο θέατρο «Κεντρικόν», όπου πρωταγωνιστούσαν στην "Κολόμπ".

Οι εφημερίδες έγραφαν ότι θα προσφέρουν ασημένιες μπομπονιέρες στους θεατές. Παράνυφοι ήταν ο θεατρικός επιχειρηματίας Τάκης Μακρίδης και οι κινηματογραφικοί παραγωγοί Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης. Έτσι κάπως τελείωσε αυτός ο παραμυθένιος γάμος που οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες είχαν την τύχη να τον δουν και στο ζουρνάλ στον κινηματογράφο λίγες μέρες μετά».

Ο γάμος είχε μια όχι και τόσο ευχάριστη νότα που ακούστηκε χρόνια μετά τον χωρισμό της Αλίκης με τον Παπαμιχαήλ.

Διαβάζουμε στη Lifo.gr: «Στο γλέντι που ακολούθησε στο ξενοδοχείο Βούζα, παρουσία αρκετών κοσμικών φίλων τους και συναδέλφων του θεάτρου που ταξίδεψαν από την Αθήνα, οι νεόνυμφοι άργησαν να εμφανιστούν. Κρατώντας την παράδοση των πλατό, ξεκίνησαν τον έγγαμο βίο με έγγαμη βία, με έναν μεγαλοπρεπή καβγά, τον οποίο όλοι πήραν χαμπάρι. Αυτό που δεν πήραν χαμπάρι και πολλά χρόνια αργότερα θα το εξομολογούταν η ίδια η Αλίκη ήταν ότι εκείνη την πρώτη νύχτα έφαγε και το πρώτο της ξύλο. Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο πολλά βαρύς Παπαμιχαήλ έριξε ένα ζεϊμπέκικο»...