Γιατί ο Γκεστράνιους τα κάνει όλα (σωστά) και συμφέρει

Ο Φινλανδός διαιτητής Ματίας Γκεστράνιους που τα πήγε περίφημα στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ κοστίζει λίγα στην ΕΠΟ.

Γιατί ο Γκεστράνιους τα κάνει όλα (σωστά) και συμφέρει

Λόγω της προέλευσής του (Φινλανδία) και της μικρής σχετικά διεθνούς εμπειρίας του, για τον Ματίας Γκεστράνιους είχαν εκφραστεί αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσε να φέρει με επιτυχία σε πέρας την αποστολή του σφυρίζοντας το καυτό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ο 40χρονος ρέφερι όμως τα κατάφερε μια χαρά και έβγαλε ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους της ΚΕΔ (τον Περέιρα και την παρέα του) που τον επέλεξαν, όχι από τη λίστα των «ελίτ διαιτητών», όπως είχαν κάνει με τον Ισπανό Μπορμπαλάν για τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στις δυο ομάδες, αλλά από την αμέσως επόμενη κατηγορία (Πρώτη).

Όπως είναι γνωστό, το διεθνές σύστημα διαιτησίας περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες (Elite, First, Second and Third). Ο Γκεστράνιους ανήκει στην First. Ως διαιτητής της πρώτης κατηγορίας πληρώνεται 3.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι ενώ οι διαιτητές της Elite κατηγορίας (όπως ο Μπορμπαλάν, για παράδειγμα) αμείβονται με 6.000 ευρώ. Φτηνά, λοιπόν, στοίχισε στην ΕΠΟ...