Η ιστορία της γυναίκας στο εξώφυλλο του Woodstock

Πέθανε η γυναίκα του εξώφυλλου «Woodstock» που άντεξε μόλις ένα βράδυ στο φεστιβάλ.

Η ιστορία της γυναίκας στο εξώφυλλο του Woodstock

Το όνομα της Bobbi Ercoline μπορεί να μην είναι γνωστό στους περισσότερους, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τη φωτογραφία της: Η Bobbi, της οποίας το επώνυμο τότε ήταν Kelly, και ο τότε φίλος της, Nick Ercoline, ήταν αγκαλιά τυλιγμένοι με μια κουβέρτα στο φεστιβάλ Woodstock το 1969 όταν ο φωτογράφος Burk Ο Uzzle τους τράβηξε φωτογραφία.

Το ζευγάρι, και οι δύο τότε 20 χρονών, δεν γνώριζαν για τη φωτογραφία αυτή, μέχρι που αρκετούς μήνες αργότερα, όταν κυκλοφόρησε το τριπλό άλμπουμ soundtrack, "Woodstock", την είδαν στο εξώφυλλο. Το ζευγάρι ήταν μεταξύ φίλων όταν συνειδητοποίησαν για πρώτη φορά ότι ήταν αυτοί στο εξώφυλλο του δίσκου.

Η Μπόμπι και ο Νικ άντεξαν μόνο ένα βράδυ στο Γούντστοκ και δεν πλησίασαν ποτέ τη σκηνή. Τα είχαν δώσει όλα προσπαθώντας να φτάσουν στο φεστιβάλ, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό τους όταν έγινε μποτιλιάρισμα και συνέχισαν περπατώντας τα τελευταία δύο μίλια. Πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της μοναχικής τους ημέρας εκεί στην πλαγιά όπου τραβήχτηκε η διάσημη φωτογραφία.

Το ζευγάρι επέστρεψε στο Woodstock μισό αιώνα μετά το γεγονός και ξαναφωτογραφήθηκε ποζάροντας όπως τότε στη διάσημη φωτογραφία. Δύο χρόνια αργότερα, το 1971, παντρεύτηκαν. Έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο της Bobbi Ercoline στις 18 Μαρτίου 2023).