Η ηθοποιός που δεν ήθελε να δίνει αυτόγραφα

Μεγάλη ηθοποιός που δεν της άρεσε να μοιράζει αυτόγραφα

Η ηθοποιός που δεν ήθελε να δίνει αυτόγραφα

Έλεγε συχνά πως τα «αυτόγραφα δεν είναι πασατέμπος» και δυσφορούσε με τους αδιάφορους θεατές που συνέρρεαν στα καμαρίνια για να πάρουν αυτόγραφα ακόμα και από τους κομπάρσους και τους βοηθούς.

Η Σπεράντζα Βρανά θυμόταν αργότερα την παραξενιά αυτή της Ρένας Βλαχοπούλου που απεχθανόταν τα αυτόγραφα όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Είχαν συνεργαστεί σε μια παράσταση στο θέατρο Ορφέας και η Βρανά πίεζε την Βλαχοπούλου να υπογράψει τα αυτόγραφα που της ζητούσε ο κόσμος. Εκείνη για να της δώσει να καταλάβει πως οι περισσότεροι ποσώς ενδιαφέρονταν για την ιδιόχειρη αφιέρωση των αγαπημένων ηθοποιών την έπεισε να ντύσουν σαν βεντέτα μια γυναίκα που πουλούσε καλλυντικά στα καμαρίνια. Η κυρία αυτή φόρεσε την τουαλέτα της Βλαχοπούλου και μακιγιαρίστηκε σαν πρώτη φίρμα του θεάτρου. Όταν κατέφθασε το κοινό για τα αυτόγραφα, ζήτησαν εκτός από τη Βλαχοπούλου και την Βρανά, να πάρουν αυτόγραφο και από την «κοινή θνητή». Ορκίζονταν μάλιστα ότι την είδαν πάνω στη σκηνή να θριαμβεύει μαζί με τις δύο βεντέτες του θεάτρου.

«Κατάλαβες τώρα μωρή Σπεράντζα, γιατί δεν θέλω να δίνω αυτόγραφα;» είπε η Βλαχοπούλου στη Βρανά και ξεράθηκαν στα γέλια.