Το πλοίο που εξαφανίστηκε στο πείραμα της Φιλαδέλφειας, «εμφανίστηκε» στην Ελλάδα

Το αντιτορπιλικό "US Eldridge", που εξαφανίστηκε στις 28 Οκτωβρίου 1943 στο «πείραμα της Φιλαδέλφειας», βρέθηκε στην Ελλάδα το 1992.

Το πλοίο που εξαφανίστηκε στο πείραμα της Φιλαδέλφειας, «εμφανίστηκε» στην Ελλάδα

Γύρω στις 28 Οκτωβρίου του 1943, το αντιτορπιλικό "US Eldridge" με το πλήρωμά του εξαφανίστηκε με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από τη ναυτική βάση της Φιλαδέλφεια και εμφανίστηκε στη ναυτική βάση του Νόρφολκ της Βιρτζίνια, 350 χιλιόμετρα μακριά.

Μετά από λίγα λεπτά επανήλθε με τον ίδιο αόρατο τρόπο στη Φιλαδέλφεια.

Η ιστορία βασίστηκε σε ανώνυμες επιστολές που έλαβε ο συγγραφέας και αστρονόμος Morris K. Jessup το 1955 και στο βιβλίο που αργότερα δημοσίευσαν οι συγγραφείς Charles Berlitz και William L. Moore το 1978.

Σύμφωνα με το βιβλίο, το πείραμα βασίστηκε στη «θεωρία του ενοποιημένου πεδίου» του Αϊνστάιν και περιγράφει ότι μετά την ολοκλήρωση του πειράματος, ο Αϊνστάιν συνειδητοποίησε ότι η ανθρωπότητα δεν ήταν έτοιμη να αποδεχθεί μια τέτοια γνώση, που θα άλλαζε την ιδέα που είχε για το χώρο, και κατέστρεψε τις σημειώσεις του. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το εγχείρημα, επειδή κάποιοι από το πλήρωμα του πλοίου κάηκαν, άλλοι εξαφανίστηκαν και άλλοι τρελάθηκαν.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το αντιτορπιλικό "US Eldridge" παραχωρήθηκε το 1951 στην Ελλάδα και εντάχθηκε στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού ως το 1992 με το όνομα «Λέων ΙΙΙ».

Ανάμεσα σε αρκετές ταινίες επιστημονικής φαντασίας που γυρίστηκαν με έμπνευση από το βιβλίο των Charles Berlitz και William L. Moore, ήταν η ομώνυμη ταινία του 1984 σε σκηνοθεσία του Stewart Raffill, η οποία σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία.