Ο έρωτας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη (vid)

Ιστορίες για τον φημολογούμενο έρωτα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τι δήλωσαν και οι δυο για το ειδύλλιο.

Ο έρωτας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη (vid)

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον «αστικό μύθο» σχετικά με τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κωνσταντίνος είπε ότι ήταν «μια καταπληκτική ηθοποιός και ένας καλός άνθρωπος» και συνέχισε αστειευόμενος ότι «λέγεται ότι υπήρχε ένα μυστικό τούνελ από το παλάτι στο σπίτι της. Και εγώ συνήθιζα να λέω: "Δεν ξέρω τι να πω. Αν αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ένα τέτοιο τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;"».

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι είχε επισκεφθεί το στούντιο της Finos Film και όταν τον ρώτησαν για το αν επρόκειτο για έναν νεανικό έρωτα, γέλασε νευρικά και είπε: «Δεν ξέρω, πείτε μου εσείς».

Όλα ξεκίνησαν στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη το χειμώνα του 1959. Ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος και οι αδελφές του πριγκίπισσες Σοφία και Ειρήνη έχοντας ενθουσιαστεί με την παράσταση «Τόπο στα νιάτα» και κυρίως με την Αλίκη Βουγιουκλάκη μαθήτρια είχαν σπεύσει να συγχαρούν τους πρωταγωνιστές στα παρασκήνια. O νεαρός πρίγκιπας ήταν δεδηλωμένος φαν.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν έχει δει το «Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», αυτός απάντησε «το έχω δει, βεβαίως, βεβαίως» όπως επαναλάμβανε ο Χρήστος Τσαγανέας ως καθηγητής στο φιλμ.

Λίγο καιρό μετά, οι φήμες ήθελαν την Αλίκη να μην έχει καταδεχτεί να σηκωθεί για να χαιρετήσει τον Κωνσταντίνο όταν αυτός εμφανίστηκε στις 14 Ιουλίου του 1962 στο θέατρο Μετροπόλιταν στην πρεμιέρα του έργου «Οδός Ονείρων», παρουσία του τότε πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή, του υπουργικού συμβουλίου, της Τζέιν Φόντα, της Τζίνα Μπαχάουερ… Όλο το θέατρο σηκώθηκε για υπόκλιση ως άρμοζε στο πρωτόκολλο και η Αλίκη καθιστή έτεινε το χέρι της για χειροφίλημα.

«Είχε γράψει η Ελένη Βλάχου τότε, αποκλείεται να μην γνωρίζει τρόπους η Αλίκη. Ε ναι, του είχα θυμώσει» παραδέχτηκε γελώντας η Βουγιουκλάκη επιβεβαιώνοντας τις φήμες περί έρωτα, εικοσιπέντε χρόνια μετά, στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στο Mega το 1993.

Πίσω στο 1959, ο φακός απαθανατίζει την Αλίκη ντυμένη ακόμη με την ποδιά της μαθήτριας να κοιτάζει ντροπαλά και ναζιάρικα τον διάδοχο. Λίγες μέρες αργότερα, όταν ο Κωνσταντίνος δηλώνει την επιθυμία του να επισκεφθεί τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας της Αλίκης, «Το Κλωτσοσκούφι», ο Φίνος στρώνει καινούργιο δρόμο για να μπορέσει να περάσει το σπορ αυτοκίνητό του.

Τα δύο περιστατικά ήταν αρκετά για την έναρξη μία απίθανης φημολογίας που βρήκε το δρόμο μέχρι τα εξώφυλλα και τις σελίδες περιοδικών του διεθνούς Τύπου όπως το Oggi ή το Paris Match.

Από την πλευρά της η Αλίκη Βουγιουκλάκη όταν ερωτήθηκε για τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, από τον Νίκο Χατζηνικολάου, απάντησε ότι ήταν ένα πολύ γλυκό παιδί, πολύ τρυφερό, πολύ καταπιεσμένο από τη μητέρα του Φρειδερίκη, ενώ συμπλήρωσε ότι έκαναν παρέα, συζητούσαν για πολλά θέματα, πολλές ώρες και ότι αυτή η αδυναμία του τότε διαδόχου του θρόνου την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι η βασίλισσα της ζωής της είναι αυτή η ίδια και ότι δε χρειάζεται κανένα πριγκιπόπουλο δίπλα της.

«Τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από μένα» συμπλήρωσε για τη Φρειδερίκη που ήθελε να τερματίσει τη σχέση τους.