Γιατί ο Πελέ δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα παρά τις προτάσεις

Ο Πελέ δεν έπαιξε σε καμία ευρωπαϊκή ομάδα, παρά τις δελεαστικές προτάσεις από συλλόγους.

Γιατί ο Πελέ δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα παρά τις προτάσεις

Ο Πελέ είναι ο απόλυτος ποδοσφαιρικός ήρωας στη Βραζιλία και όχι μόνο. Κατέκτησε τρία Μουντιάλ (1958, 1962, 1970) με την Εθνική Βραζιλίας, όμως αρκετοί ήταν εκείνοι που τον αμφισβήτησαν παρά τους άθλους του με το επιχείρημα πως δεν αγωνίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Ο Πελέ δεν έπαιξε σε καμία ευρωπαϊκή ομάδα, παρά τις δελεαστικές προτάσεις από συλλόγους. Ο Βραζιλιάνος άσος παρέμεινε στη Σάντος 19 χρόνια λόγω της μεγάλης του αγάπης για την ομάδα, αλλά και λόγω της απαγόρευσης που επέβαλε η κυβέρνηση της χώρας του.

Όταν κατάφερε να αποδεσμευτεί σε μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία πήγε στις ΗΠΑ και έπαιξε για τρία χρόνια στον Κόσμο της Νέας Υόρκης. Εκεί έβαλε 37 γκολ σε 64 παιχνίδια και ολοκλήρωσε την καριέρα του. Στην συνέχεια το 2010 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ομάδας.

Η τεχνική κατάρτιση και η αθλητικότητά του επαινέθηκαν παγκοσμίως, και κατά τη διάρκεια της καριέρας του ήταν γνωστός για την άριστη ντρίμπλα και πάσα του, την εξαιρετική του ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Επίσημα, ο «Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου» πέτυχε 753 γκολ σε 813 παιχνίδια.

Από αυτά, τα 77 (σε 91 αγώνες) με την εθνική Βραζιλίας, αριθμός που τον κρατάει ακόμα στην κορυφή των σκόρερ της selesao, πλέον όμως από το Μουντιάλ του Κατάρ, μαζί με τον Νεϊμάρ. Εκείνος και όχι μόνο, συνηθίζει να αναφέρει τον αριθμό 1283 μιλώντας για τα γκολ, υπολογίζοντας εκείνα σε ανεπίσημα παιχνίδια (1281 σε 1363 παιχνίδια σύμφωνα με την FIFA).

Έχει ξεχωριστή θέση στο βιβλίο «Guinness World Records» για τα ρεκόρ – γκολ και το ρεκόρ για τον μικρότερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή που έπαιξε σε τελικό Μουντιάλ και κατέκτησε το τρόπαιο. Αυτό έγινε το 1958 στον αγώνα με την Σουηδία, όταν ήταν 17 ετών και 249 ημερών!

Κατέκτησε τρία Μουντιάλ (1958, 1962, 1970) με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, με πρώτο, εκείνο στην Σουηδία, σε ηλικία 17 ετών και 9 μηνών.

Δείτε το βίντεο με 10 πιο εντυπωσιακά γκολ του βραζιλιάνου θρύλου:

Πηγή: mhxanhtouxronou.gr