Ποιος ήταν ο διαβόητος Αλεξανδριανός που έτρεμαν όλοι οι μπράβοι της νύχτας

Ένας μάγκας στην Αθήνα. Μορφή στον κόσμο της νύχτας ο Αλεξανδριανός παραμένει ένας μύθος που κανείς δεν ακούμπησε

Ποιος ήταν ο διαβόητος Αλεξανδριανός που έτρεμαν όλοι οι μπράβοι της νύχτας

Αν ο Πειραιάς είναι γνωστός για τους πέντε μάγκες του, όπως λέει και το τραγούδι, έχει κι η Αθήνα τον δικό της μάγκα. Κι είναι απορίας άξιο γιατί δεν γράφτηκε ούτε ένα ρεμπέτικο τραγούδι στη μνήμη του.

Ο διαβόητος Βαγγέλης Μανδρούλιας ή Αλεξανδριανός κράταγε μόνος του ένα από τα πιο «βαριά περιστατικά» της Αθηναϊκής νύχτας στην δεκαετία του '40.

Το μαγαζί του ήταν η ΠΙΝΔΟΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα after της νυχτερινής διασκέδασης κι εκεί κατέληγαν οι πιο ζόρικοι γλεντζέδες για να ακούσουν εκλεκτά μπουζούκια, τον Χιώτη, τον Μπέμπη, τον Τατασόπουλο και να κάνουν τα δικά τους.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που σημειώνονταν σοβαροί καβγάδες και συμπλοκές αλλά ο κυρ Βαγγέλης είχε την ιδιοτροπία να καθαρίζει μόνος του την μπουγάδα και γι αυτό κυκλοφορούσε πάντα με δύο περίστροφα στην τσέπη. Σε κάθε καβγά φρόντιζε να πυροβολεί τους ταραξίες στο μανίκι, για να τους κόβει τη φόρα κι όπως είχε εξηγήσει κάποτε στον Μανώλη τον Χιώτη που με τη σειρά του ήθελε να μπλέκεται στις φασαρίες, αν τους σημάδευε στο δόξα πατρί θα χρειαζόταν μετά ένα νεκροταφείο ολόκληρο για να θάβει τα θύματά του.