Sweet Girls: Το πρώτο γυναικείο ροκ συγκρότημα, στα ντραμς και στα ουρλιαχτά η γυναίκα του Πασχάλη

Στη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε το πρώτο ροκ γυναικείο συγκρότημα, οι Sweet Girls με την Φανή Φωτίου στη φωνή και κιθάρα, τη Βάσω Σικαρίδου στην κιθάρα. Άννυ Γκιουζέ στο μπάσο, την Τζένη Φιλιππίδου στο όργανο, ενώ στα τύμπανα (και στα ουρλιαχτά) ήταν η Αλίκη Γεωργίου, σημερινή σύζυγος του Πασχάλη.

Sweet Girls: Το πρώτο γυναικείο ροκ συγκρότημα, στα ντραμς και στα ουρλιαχτά η γυναίκα του Πασχάλη

Το γκρουπ είχε υπογράψει μια συμφωνία με γνωστή δισκογραφική εταιρεία για ένα 7'' που τελικά για διαφόρους λογούς δεν επικυρώθηκε ποτέ. Η αρχική πενταμελής τους σύνθεση αποτελείτο από την Φανή Πατσαρίκα στα φωνητικά και στη κιθάρα, Βάσω Σικαρίδου κιθάρα, Άννυ Γκιουζέ στο μπάσο, Τζένη Φιλιππίδου στο όργανο και Άλικη Γεωργίου στα τύμπανα. Η Άλικη Γεωργίου είναι σύζυγος του Πασχάλη ενώ η Φανή Πατσαρίκα στη συνέχεια σαν Φανή Φωτίου ακλούθησε μια πορεία στο χώρο των μπουάτ. Eίχαν παίξει και Αθήνα στην ίδια εκδήλωση με τις Aθηναίες Girls.

Στην κεντρική φωτό έτους 1967, βλέπουμε τις Sweet Girls να τις παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Νέγρης σε διαγωνισμό τραγουδιού που διοργάνωσε η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Το 1975 μετά από πρόσκληση του παραγωγού και συνθέτη Λέο Λέανδρου, πατέρα της Βίκυ Λέανδρος, o Πασχάλης πήγε στην Γερμανία και ηχογράφησε τέσσερις δίσκους 45 στροφών στα γερμανικά.

Τα τραγούδια "Oh Maria", και "Weine nicht mama" κατάφεραν να μπουν μέσα στα δέκα πρώτα του γερμανικού hit parade.

Παρά την επιτυχία που σημείωσε εκεί ο Πασχάλης, την ίδια χρονιά, επέστρεψε στην Ελλάδα για να παντρευτεί την αγαπημένη του Αλίκη, ύστερα από δεσμό 8 ετών.

Η Αλίκη Γεωργίου, που από το 1975 όλοι την ξέρουμε ως Αλίκη Αρβανιτίδη, σύζυγο του Πασχάλη ήταν 14 χρόνων όταν γνώρισε τον Πασχάλη, σε πλατωνική σχέση. Τότε, τους χώρισε ο αυστηρός της πατέρας.

Δεν υπάρχει παρά μία φωτογραφία του συγκροτήματος (και αυτή δεν δείχνει όλα τα μέλη), γιατί τα περισσότερα κορίτσια που μετείχαν στο γκρουπ, δεν ήθελαν να το μάθουν οι γονείς τους που ήταν αυστηροί και ήθελαν να ασχολούνται μόνο με τα μαθήματά τους. Η Αλίκη Γεωργίου ήταν η ντράμερ και τραγουδίστρια του συγκροτήματος και ερμήνευε με πάθος το "She’s got a ticket to ride but she don’t care".

Όπως αφηγήθηκε «Μπήκα στο γκρουπ, στις Sweet Girls, κρυφά από τον πατέρα μου. Του είχα ζητήσει να μου αγοράσει κιθάρα και το απαγόρευσε γιατί ήθελε να αφοσιωθώ στα μαθήματά μου, να σπουδάσω και να γίνω γιατρός. Εγώ του είχα πει: "Τι; σε νεκροτομεία δεν μπαίνω!". Έτσι γράφτηκα στον Οδηγισμό (στα κορίτσια προσκόπους) για να έχω δικαιολογία να βγαίνω. Και πήγαινα κρυφά στις πρόβες και στις συναυλίες με τα κορίτσια».

Για τη γνωριμία της με τον Πασχάλη «Είχαμε γνωριστεί πιο πριν, όταν ήμουν 14 χρόνων. Είχαμε μια πλατωνική σχέση. Αλλά το 1964, μας είδε ο πατέρας μου στο δρόμο και έκανε μεγάλη φασαρία. Αναγκάστηκα να διακόψω τη σχέση. Το 1966 και αρχές 1967, όσο ήμουν με τις Sweet Girls, δεν ήμουν με τον Πασχάλη. Εκείνος τότε ήταν πολύ ζωηρός και άλλαζε τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα. Μετά το 1967, που τα φτιάξαμε κανονικά, του τα έκοψα όλα».

Τραγουδούσε πολλές φορές με ουρλιαχτά το "Wooly Bully" και το "Ticket to Ride", αλλά και τα ονειρικά "Quand revient la nuit" του Johnny Hallyday και το "Tous les garçons et les filles" της Françoise Hardy.

Συμμετείχαν ακόμη και στο ιστορικό Φεστιβάλ Μαμούθ που έγινε τον Μάιο του 1966 στην Αθήνα. Μάλιστα τότε, η μπασίστας τους δεν μπόρεσε να το σκάσει από το σπίτι της και μαζί με τα άλλα κορίτσια έπαιξε μπάσο ο Σωτήρης Αρνής των Forminx. Οι Sweet Girls προς το τέλος του 1966 υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Music Box και ήταν έτοιμες να κάνουν δίσκο και να εμφανιστούν πανελλήνια με μάνατζερ τον Νίκο Μαστοράκη.

Λίγο όμως μετά διαλύθηκαν. «Τελικά συμμετείχαμε σε μια μεγάλη συναυλία στο Παλέ ντε Σπορ. Εγώ είχα πει ότι θα πάω στον Οδηγισμό, ενώ πήγα με τα κορίτσια στη συναυλία. Και εκεί που ήμουν στη σκηνή και έπαιζα ντραμς, βλέπω ξαφνικά τον πατέρα μου από κάτω. Ήταν εκεί, γιατί ήταν μηχανικός ηλεκτρολόγος και ορίστηκε, χωρίς εγώ να το ξέρω, υπεύθυνος για τα ηλεκτρολογικά της συναυλίας. Δεν με είδε. Πέταξα αμέσως τις μπαγκέτες και εξαφανίστηκα από τη σκηνή. Πίστεψα πως τη γλίτωσα. Αλλά στη συναυλία με είδαν τα ξαδέλφια μου και τηλεφώνησαν στη μάνα μου να της δώσουν συγχαρητήρια. Έτσι προδόθηκε το μυστικό και μόλις το έμαθε ο πατέρας μου, μου απαγόρευσε να ξαναπλησιάσω συγκροτήματα, με έβαλε υπό περιορισμό και διαλύθηκαν οι Sweet Girls», δήλωσε στο iefimerida.gr.

Στις 21 Ιουλίου 1975, παντρεύτηκε τον έρωτά της, τον τραγουδιστή Πασχάλη.