Το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως

Το "Thriller" ήταν το 6o στούντιο άλμπουμ του Μάικλ Τζακσον που κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 1982, από την Epic Records, μετά το εμπορικά επιτυχημένο "Off the Wall" και ήταν ο δίσκος βοήθησε τον αμερικανό σταρ να σπάσει τους φυλετικούς φραγμούς, χάρη στις εμφανίσεις του στο MTV και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρήγκαν στο Λευκό Οίκο.

Το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως

Είχε προϋπολογισμό παραγωγής 750.000 δολάρια παραγωγό τον θρυλικό Quincy Jones και ο Τζάκσον έγραψε τα 4 από τα 9 κομμάτια του άλμπουμ.

Σε ένα χρόνο, το Thriller έγινε, και παραμένει, το καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών, με τις πωλήσεις να ανέρχονται το 2010 στα 65-110 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως και το καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ στις ΗΠΑ.

Το άλμπουμ παραμένει ευπώλητο, καθώς πωλούνται περίπου 130.000 αντίγραφα το χρόνο στις ΗΠΑ.

Επτά από τα 9 κομμάτια του άλμπουμ κυκλοφόρησαν ως singles, και όλα έφθασαν στο Τοp#10 του Billboard Hot 100.

Το άλμπουμ κέρδισε 8 Grammy Awards το 1984, τα περισσότερα στην ιστορία των βραβείων, συμπεριλαμβανομένου του Album of the Year.

Το 2001, κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση του άλμπουμ, με επιπλέον ηχητικές συνεντεύξεις, ένα demo recording και το τραγούδι Someone In the Dark, ένα τραγούδι που έλαβε Γκράμι στο ομώνυμο άλμπουμ της ταινίας E.T. the Extra-Terrestrial.

Το 2008, κυκλοφόρησε νέα εκδοχή του άλμπουμ, Thriller 25.

Η ταινία μικρού μήκους για το τραγούδι Thriller διασώθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στο Εθνικό Μητρώο Καταγραφής των ΗΠΑ, καθώς θεωρήθηκε «πολιτιστικά σημαντικό».

Για την ηχογράφηση και την παραγωγή του άλμπουμ συνεργάστηκαν μερικά μέλη του συγκροτήματος Toto, στο "Beatit" κιθάρες παίζει ο Eddie Van Halen και στο "Thriller" τα λόγια απαγγέλει ο ηθοποιός Vincent Price.