Η ταινία του Φίνου που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια και η αστρονομική αμοιβή της Βουγιουκλάκη

Η ταινία «Η αρχόντισα και ο αλήτης" εκοψε 750.380 εισιτήρια, με την Βουγιουκλάκη να αμείβεται πλουσιοπάροχα.

Η ταινία του Φίνου που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια και η αστρονομική αμοιβή της Βουγιουκλάκη

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 30 Δεκεμβρίου 1968 και αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, κόβοντας 750.380 εισιτήρια στην πρώτη προβολή (σε Αθήνα, Πειραιά και προάστια). Πρώτη θέση της σεζόν μεταξύ 108 ταινιών.

Η παραγωγή της είχε στοιχίσει στον Φίνο το ιλιγγιώδες για την εποχή ποσό των 6.500.000 δραχμών και η αμοιβή της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν το αστρονομικό ποσό, των 500.000 δραχμών.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, αλλά και στη διαδρομή μεταξύ Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων. Η βίλα όπου έμενε η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, δεν ήταν άλλη από την βίλα Λεβίδη, στην Παλλήνη.

Το σενάριο της ταινίας θυμίζει αρκετά την Χολυγουντιανή ταινία του Φράνκ Κάπρα «Συνέβη μια νύχτα», μια ιδέα που είχε δώσει στην Αλίκη ο αγαπημένος της φίλος και μακιγιέρ Σταύρος Κελεσίδης.

Η ταινία ήταν σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν το 1968 στην Παλλήνη, στην εκπληκτική βίλα Λεβίδη 70 δωματίων.

Η δεξίωση των αρραβώνων έγινε δυο φορές και δυο φορές ματαιώθηκε. Και τις δύο στον κήπο της βίλας με την πισίνα. Η ίδια βίλα από την οποία την πρώτη φορά η Αλίκη Βουγιουκλάκη προσπάθησε να δραπετεύσει από το παράθυρο και τη δεύτερη έφυγε τρέχοντας προς την πύλη κυνηγώντας τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Η ερειπωμένη βίλα Λεβίδη, έχει γίνει πλέον αξιοθέατο, καθώς πολλοί ανεβαίνουν στον λόφο για να δουν το σημείο όπου γυρίστηκε η ταινία.