Όταν οι Beatles συναντήθηκαν με τον Bob Dylan και κάπνισαν πρώτη φορά μαριχουάνα!

Η νύχτα που οι Beatles συναντήθηκαν με τον Bob Dylan στις 28 Αυγούστου του 1964 στο ξενοδοχείο Delmonico της Νέας Υόρκης και κάπνισαν για πρώτη φορά μαριχουάνα.

Όταν οι Beatles συναντήθηκαν με τον Bob Dylan και κάπνισαν πρώτη φορά μαριχουάνα!

«Ήταν το είδωλό μας. Ήταν μεγάλη τιμή να τον γνωρίσουμε, ώσπου συναντηθήκαμε ένα βράδυ σ’ εκείνο το τρελό πάρτι. Νόμιζα ότι είχα βρει το νόημα της ζωής, αυτό το βράδυ», είπε ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ και συνέχισε: «Πήγα να βρω τον roadie μας, Μαλ Έβανς, να πάρω μολύβι και χαρτί, να το έχω. Τελικά, το βρήκα και έγραψα το μήνυμά μου για το σύμπαν και το έχωσα στην τσέπη μου», είπε ο Πωλ στον Μαλ.

Το επόμενο πρωί, ο ΜακΚάρτνεϋ πλησίασε τον roadie των Beatles, κοίταξε το κομμάτι χαρτί στο οποίο είχε γράψει το υποτιθέμενο νόημα της ζωής και διάβασε: «Υπάρχουν επτά επίπεδα»! Ίσως αυτό είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα όταν συναντήσεις το είδωλό σου ενώ έχεις δοκιμάσει για πρώτη φορά μαριχουάνα.

Ο διευθυντής των Beatles, Μπράιαν Επστάιν ήταν μαζί τους όταν τα «Σκαθάρια» πρόσφεραν στον Ντίλαν κάποιες «μωβ καρδιές» (speed). Αντ' αυτού, ο Ντίλαν είπε όχι και πρόσφερε να καπνίσουν χόρτο, γιατί σκέφτηκε ότι αυτό ήταν κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν.

«Δεν καπνίσαμε ποτέ μαριχουάνα», παραδέχτηκε τελικά ο Μπράιαν. Στη συνέχεια, ο Ντίλαν απάντησε: «αλλά τι γίνεται με το τραγούδι σας; Αυτό που σας πάει ψηλά;». Ο Επστάιν και η υπόλοιπη παρέα του Λίβερπουλ ήταν μπερδεμένοι.

Τελικά, ο Τζον Λέννον ρώτησε «Ποιο τραγούδι;».

«Να αυτό που λέει», και μετά τραγούδησε: «και όταν σε αγγίζω πάω ψηλά, πάω ψηλά…» είπε ο Ντύλαν.

Όλο το γκρουπ ήταν ντροπιασμένο καθώς δεν είχαν τραγουδήσει ποτέ κάτι τέτοιο ούτε καν είχαν καπνίσει κάνναβη μέχρι εκείνη την στιγμή. Ο Λέννον παραδέχτηκε: «αυτά δεν είναι τα λόγια, αλλά είναι αυτά: «Δεν μπορώ να κρύψω, δεν μπορώ να κρύψω, δεν μπορώ να κρύψω…».

Ο Τζορτζ Χάρισον, δεν πίστευε ποτέ ότι ήταν είδωλο τους: «Όχι είδωλο, απλά ακούσαμε το άλμπουμ του και μας έδωσε μια ώθηση και το ακούγαμε συνεχώς, ξανά και ξανά. Νομίζω ότι ήταν το "The Freewheelin". Μέχρι τη στιγμή που τον συναντήσαμε, ναι είχαμε ακούσει πολύ περισσότερα γι' αυτόν».

Ενώ ο Ρίνγκο Στάρ, θυμάται: «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάπνισα μαριχουάνα. Και γέλασα, και γέλασα και γέλασα, και ήταν υπέροχο».

Δείτε το βίντεο που ο Πωλ, ο Ρίνγκο και ο Τζορτζ μιλούν για τη μία και μοναδική φορά που συνάντησαν τον Ντίλαν!