Όταν η Ζαρόκωστα έδειρε τη Βουγιουκλάκη

Σκηνή φετίχ του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου η συμπλοκή Ζαρόκωστα και Βουγιουκλάκη

Όταν η Ζαρόκωστα έδειρε τη Βουγιουκλάκη

Το "Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο" εδραίωσε την πρωτοκαθεδρία της Αλίκης Βουγιουκλάκη στα καθ' ημάς. Αισθηματική κομεντί του 1959 είναι πάνω από όλα μια από τις στιγμές που δημιούργησαν το καλλιτεχνικό ζευγάρι Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ. Στην ταινία συμβαίνουν πολλά και διάφορα από το περίφημο χαστούκι που γίνεται ντόμινο από τις οργισμένες παλάμες των καθηγητών μέχρι το ειδύλλιο που προαναγγέλλεται για το τέλος.

Κάπου ενδιάμεσα σε μια εκδρομή θα χωρέσει κι ο περίφημος καβγάς μεταξύ Ζαρόκωστα και Βουγιουκλάκη. Τα δύο κορίτσια κυλιούνται στο χώμα και νικήτρια βέβαια αναδεικνύεται η Μέλπω Ζαρόκωστα ως πιο γεροδεμένη. Η ηθοποιός όμως είχε να θυμάται από τότε ένα ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο.

Καθώς έχει εγκλωβίσει και καταχερίσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη ακούει τη φωνούλα της πτοημένης σταρ να της λέει: «Άσε με κι εμένα να βγω λιγάκι από πάνω, πρωταγωνίστρια είμαι!».

Η Ζαρόκωστα εκθειάζει την παρουσία της Βουγιουκλάκη στον ελληνικό κινηματογράφο από την άλλη όμως επικρίνει το παίξιμό της στην συγκεκριμένη ταινία, λέγοντας πως η Αλίκη έπαιζε κάπως ψεύτικα...

Η ταινία «Το Ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο» παραγωγής Φίνος Φιλμ, σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου επιστράτευσε όλη την αφρόκρεμα των κωμικών και έγινε ένα από τα must του ελληνικού σινεμά στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες των κινηματογράφων τη σεζόν 1959-60 και έκοψε 239.530 εισιτήρια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα από 52 ταινίες, στη σχετική λίστα, της σεζόν εκείνης. Εκτός από τις καλές κριτικές που απέσπασε η ταινία, έσπασε και κάθε ρεκόρ εισιτηρίων, αφού, μόλις από την πρώτη εβδομάδα έκοψε πάνω από 100.000 εισιτήρια