O δίσκος που κόστισε 4 δολάρια και η τιμή του έφτασε στις 500.000 δολάρια

Ένα δώρο του Έλβις Πρίσλεϊ στη μητέρα του είναι ο πιο ακριβός δίσκος στον κόσμο.

O δίσκος που κόστισε 4 δολάρια και η τιμή του έφτασε στις 500.000 δολάρια

Στις 18 Ιουλίου 1953, ο νεαρός Elvis Presley, αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στη μητέρα του. Στο "Memphis Recording Service" ηχογράφησε δύο τραγούδια, που του τα έκοψαν επί τόπου σε δίσκο βινυλίου και του τον έδωσαν. Μια πρακτική που συνηθίζονταν εκείνη την εποχή.

Το τραγούδι στην μία πλευρά ήταν το "My Happiness", διότι ο Elvis σκόπευε να χαρίσει τον δίσκο στην μητέρα του και στην άλλη ήταν το "That's When Your Heartache Begins".

Η εγγραφή κόστισε μόλις 4 δολάρια και αυτός ο δίσκος που υπάρχει στον πλανήτη σε ένα και μοναδικό αντίτυπο είναι ο σπανιότερος και μεγαλύτερης αξίας δίσκος βινυλίου όλων των εποχών.

Το περιοδικό Record Collector θεωρεί ότι σε ενδεχόμενη δημοπρασία, η τιμή του θα ξεκινούσε τουλάχιστον από το μισό εκατομμύριο δολάρια. Ο δίσκος με το πέρασμα των ετών βρίσκεται στα χέρια του φίλου του Elvis, Ed Leek.

Το "Memphis Recording Service" μεταμορθώθηκε σε έδρα της δισκογραφικής εταιρίας "Sun Records" του περίφημου Sam Philips, που ανακάλυψε τον Elvis Presley, τον βασιλιά του rock 'n roll !