O Χάρισον Φορντ κινηματογραφούσε τους Doors και τον Τζιμ Μόρισον στις συναυλίες τους

O νεαρός τότε Χάρισον Φορντ ακολουθούσε τους Doors και τον Τζιμ Μόρισον στις συναυλίες τους.

O Χάρισον Φορντ κινηματογραφούσε τους Doors και τον Τζιμ Μόρισον στις συναυλίες τους

Oι Doors στις δόξες τους είχαν πολλούς φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο, ένας από αυτούς ήταν ο νεαρός τότε Χάρισον Φορντ, που ακολουθούσε το συγκρότημα και τον Τζιμ Μόρισον στις συναυλίες τους.

O Xάρισον Φορντ μάλιστα πήρε μέρος και στην ταινία Feast of Friends που καταγράφει συναυλία των Doors το 1968 και όλα όσα έγιναν πριν και μετά...Ήταν τότε ξυλουργός και δέχθηκε την πρόταση του φίλου του Πωλ Φεράρα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια UCLA, για να δουλέψει ως βοηθός καμεραμάν.

Σύμφωνα μάλιστα με το The Doors Guide, πήρε μέρος στα γυρίσματα στο Sixth Annual Renaissance Pleasure Faire στην Agoura, CA στις 4 Μαΐου 1968, όπου ήταν παρόντα και τα δύο μέλη των Doors, o John Densmore και ο Robby Krieger.

Ο Φεράρα τον έστειλε στο Folk-Rock Festival της Βόρειας Καλιφόρνιας για να κινηματογραφήσει το συγκρότημα. Ο Φορντ έλεγε ότι ήταν ερασιτέχνης στην κάμερα, πολλά όμως από τα πλάνα που πήρε συμπεριλήφθηκαν στην τελική ταινία.

Ο Χάρισον Φορντ είχε πει: «Δούλεψα σε μια ταινία στην περιοδεία των Doors, για περίπου μιάμιση εβδομάδα. Όταν τελείωσε, ήμουν ένα βήμα μακριά από την είσοδο σε ένα μοναστήρι Ιησουιτών. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά δεν μπορούσα να συμβαδίσω με αυτά τα παιδιά, με ξεπερνούσε το γεγονός. Ήμουν μέρος του πληρώματος της κάμερας, δεύτερη κάμερα. Δεν νομίζω ότι κανένα από αυτά τα πλάνα μου ήταν στο επίκεντρο. Όχι λίγο. Αυτές ήταν οι παλιές καλές μέρες».

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον Ford να θυμάται το αξέχαστο δεκαήμερο που πέρασε με τους Doors και το πλάνο τον δείχνει να περνάει δίπλα από τον Jim Morrison.