Η κόντρα Minos με την Columbia και το απωθημένο του Μανώλη Μητσιά

Ο Μανώλης Μητσιάς δεν συνεργάστηκε με τον φίλο του Μάνο Λοΐζο, λόγω της κόντρας της Minos με την Columbia.

Η κόντρα Minos με την Columbia και το απωθημένο του Μανώλη Μητσιά

Μια συνεργασία με τον Μάνο Λοΐζο που δυστυχώς -για εκείνους και για εμάς- η μοίρα δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί.

Σε συνέντευξη στον Κώστα Μπαλαχούτη ο Μανώλης Μητσιάς αποκάλυψε: «Δεν έχω παράπονα γιατί πραγματικά ερμήνευσα τους καλύτερους, τις κορυφές μας. Κι εγώ το επεδίωξα κι εκείνοι με επέλεγαν για να υπηρετήσω και να εκφράσω όπως πρέπει τα έργα τους.

Με το Μάνο Λοΐζο δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε, παρότι είμασταν φίλοι. Γνωριζόμασταν από το 1969 όταν κατέβηκα νεαρός στην Αθήνα. Ταιριάζαμε και θέλαμε να γράψουμε τραγούδια μαζί αλλά εκείνος ήταν παιδί της Minos κι εγώ της Columbia. Μιλάμε για τις δυο πιο ισχυρές εταιρείες εκείνων των καιρών και υπήρχε όπως είναι φυσιολογικό μεγάλος ανταγωνισμός.

Περνάγαν τα χρόνια κι όλο το λέγαμε αλλά δεν μπορούσε να συμβεί. Η Minos ολοένα και θέριευε ενώ η Columbia είχε αρχίσει να έχει προβλήματα, είχε φύγει και ο μεγάλος Τάκης Λαμπρόπουλος. Όχι ότι δεν παρέμενε δυνατή σαν εταιρεία, αλλά δεν είχε την ίδια ένταση σε σύγκριση με το χρυσό παρελθόν της.

Είχα κάνει το "Δρομολόγιο" με το Μούτση και το Γκάτσο το 1979 και το Σεπτέμβρη του 1981 ξεκίνησα να ηχογραφώ το "Στου καιρού τα ρέματα" με τον Σπανό και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Είχα αποφασίσει πια να φύγω απ’ την εταιρεία και να πάω στη Minos με κύριο σκοπό μου να συνεργαστώ με τον Μάνο.

Είχα επιτυχία δηλαδή στην Columbia… Μάλιστα τους υποσχέθηκα κι ένα δίσκο με επανεκτελέσεις σε ρεμπέτικα που τότε ήταν της μόδας, προκειμένου να φύγω… Όπως και έγινε τελικά.

Υπέγραψα το συμβόλαιό μου στη Minos, Σεπτέμβρη του 1982, λίγο μετά όμως, ανακοινώθηκε ότι πέθανε ο Μάνος, στη Ρωσία όπου βρισκόταν άρρωστος για να εγχειριστεί. Κρίμα, όχι για τον δίσκο που χάσαμε, αλλά για τον ωραίο άνθρωπο και δημιουργό που τόσο βιαστικά έφυγε απ’ τη ζωή».