Από πού πήραν το όνομά τους οι Doors

Στην περίπτωση των Doors, η χρήση ναρκωτικών βρίσκεται πίσω από την ιδέα του ονόματος.

Από πού πήραν το όνομά τους οι Doors

Ο Jim Morrison εμπνεύστηκε το όνομα αφού διάβασε το βιβλίο του Aldous Huxley του 1954, "The Doors of Perception", το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις εμπειρίες του συγγραφέα με τη χρήση μεσκαλίνης (παρόμοιο με το LSD).

Στις 8 Ιουλίου του 1965, ο Ρέι Μανζάρεκ συνάντησε τον συμφοιτητή του, Τζιμ Μόρισον, στην παραλία του Βένις στο Λος Άντζελες, με τον δεύτερο να μετακομίζει στο μικρό διαμέρισμα που διέμενε ο Μανζάρεκ με την κοπέλα του, Ντόροθι, την επομένη. Λίγες μέρες αργότερα, ο Μανζάρεκ συνέστησε τον Μόρισον στο συγκρότημα του, τους Rick and The Ravens και τον επόμενο μήνα, εντάχθηκε σε αυτούς και ο ντράμερ Τζον Ντένσμορ των Psychedelic Rangers, γνωρίζοντας στους υπόλοιπους μουσικούς τον κιθαρίστα φίλο του Ρόμπι Κρίγκερ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1965, οι Rick and The Ravens μπαίνουν στα "World Pacific Jazz Studios", με τα μέλη που θα αποτελούσαν τους Doors, χωρίς τον Κρίγκερ, να ηχογραφούν ένα ντέμο το οποίο περιείχε τα κομμάτια "Moonlight Drive", "Hello, I Love You", "Summers Almost Gone", "My Eyes Have Seen You", "End of The Night" και "Go Insane (A Little Game)". Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ρόμπι Κρίγκερ έγινε και επίσημα μέλος του συγκροτήματος και ένα μήνα αργότερα υπογράφουν προ-συμβόλαιο με την "Columbia Records".

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε έξι επιτυχημένους στούντιο δίσκους μέχρι το 1971, όταν ο τραγουδιστής τους Τζιμ Μόρισον βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Παρίσι. Τα υπόλοιπα μέλη συνέχισαν ως τρίο μέχρι το 1973.