Τι σχέση έχουν οι 10 cc με το ανδρικό σπέρμα;

Οι 10 cc για να τονίσουν την ανδρική τους ισχύ, βαπτίστηκαν με αυτό το όνομα που αντιπροσωπεύει διπλάσια ποσότητα ανδρικού σπέρματος σε σχέση με τον μέσο όρο!

Τι σχέση έχουν οι 10 cc  με το ανδρικό σπέρμα;

Οι 10cc είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στο Στόκπορτ της Αγγλίας το 1972. Το συγκρότημα αρχικά αποτελούνταν από τέσσερις μουσικούς –τους Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley και Lol Creme– που έγραφαν και ηχογραφούσαν μαζί από το 1968.

Από το 1972 έως το 1978, τα 10cc είχαν πέντε διαδοχικά άλμπουμ των δέκα κορυφαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο: Sheet Music (1974), The Original Soundtrack (1975), How Dare You! (1976), Deceptive Bends (1977) και Bloody Tourists (1978).

Τα 10cc είχαν επίσης δώδεκα σινγκλ που έφτασαν στο Top 40 του Ηνωμένου Βασιλείου, τρία από τα οποία ήταν τα κορυφαία των chart "Rubber Bullets" (1973), "I'm Not in Love" (1975) και "Dreadlock Holiday" (1978).

Το "I'm Not in Love" ήταν η επιτυχία τους παγκοσμίως και είναι γνωστό για το πρωτοποριακό backing κομμάτι του. Ο Godley και ο Creme εγκατέλειψαν το συγκρότημα το 1976 λόγω καλλιτεχνικών διαφωνιών και έγιναν duo act. Ο Stewart άφησε το συγκρότημα το 1995. Από το 1999, ο Gouldman ηγήθηκε μιας περιοδείας έκδοσης 10cc.

Σύμφωνα με τον δικό του λογαριασμό, ο μάνατζερ τους King επέλεξε το όνομα αφού είδε ένα όνειρο στο οποίο στεκόταν μπροστά από το Hammersmith Odeon στο Λονδίνο όπου η επιβίβαση έγραφε "10cc The Best Band in the World".

Ένας ευρέως επαναλαμβανόμενος ισχυρισμός, που αμφισβητήθηκε από τους King και Godley, αλλά επιβεβαιώθηκε σε μια συνέντευξη του 1988 από τον Creme, και επίσης στην ιστοσελίδα της τρέχουσας σύνθεσης του Gouldman, είναι ότι το όνομα του συγκροτήματος αντιπροσώπευε ένας όγκος σπέρματος που ήταν μεγαλύτερος από τη μέση ποσότητα εκσπερμάτισης, υπογραμμίζοντας έτσι την ισχύ ή την ανδρεία τους.

Σύμφωνα με τις παραμέτρους που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η μέση ποσότητα σπέρματος που παράγει ένας άντρας είναι 3,7 ml, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε ¾ από ένα κουταλάκι του γλυκού. Οι 10 cc λοιπόν ήθελαν να δείξουν ότι ξεπερνούν τον μέσο όρο και σχεδόν διπλασίασαν την ποσότητα.