Το δώρο του ανήλικου Ράσελ στον Τσαρλς Μπρόνσον και η θαυμάστρια που του δώρισε την περιουσία της

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Κερτ Ράσελ ξεκίνησε την καριέρα του ως παιδί ηθοποιός σ’ ένα τηλεοπτικό σήριαλ γουέστερν του 1964–65, με τον τίτλο «Τα ταξίδια του Τζέιμι Μακ Φίτερς». Συμπρωταγωνιστής του στη σειρά ήταν ο Τσαρλς Μπρόνσον.

Το δώρο του ανήλικου Ράσελ στον Τσαρλς Μπρόνσον και η θαυμάστρια που του δώρισε την περιουσία της

Του ιστορικού Κωνσταντίνου Λαγού - mixanitouxronou.gr

Τα γενέθλια του Τσαρλς Μπρόνσον

Ο 12χρονος Ράσελ άκουσε τυχαία μία μέρα ότι σύντομα θα ήταν τα γενέθλια του Μπρόνσον. Έτσι με χρήματα που κέρδισε παίζοντας στην τηλεοπτική σειρά, αποφάσισε να αγοράσει ένα καλό δώρο στον μέντορα και συμπρωταγωνιστή του. Ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο, ένα αρκετά ακριβό παιχνίδι εκείνη την εποχή. Τη μέρα των γενεθλίων του, ο Μπρόνσον μαζί με τον Κερτ Ράσελ είχαν γύρισμα για το σήριαλ. Όταν τελείωσε, ο Ράσελ ευχήθηκε στον Μπρόνσον για τα γενέθλιά του και του πρόσφερε το δώρο του.

  • Ο Τσαρλς Μπρόνσον και ο νεαρός Κερτ Ράσελ. Πηγή: Reddit

Ο Μπρόνσον έδειξε έκπληξη και απομακρύνθηκε από τον Ράσελ κοιτώντας το πάτωμα χωρίς να δεχτεί το δώρο του. Ο μικρός Κερτ Ράσελ απόρησε με την αντίδραση του Μπρόνσον και φοβήθηκε μήπως άθελά του τον είχε προσβάλει. Όμως οι άλλοι ηθοποιοί και το συνεργείο της σειράς, που ήταν μάρτυρες του περιστατικού, καθησύχασαν τον Ράσελ ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό. Μετά από λίγο, ο Ράσελ ενημερώθηκε ότι ο Μπρόνσον ήθελε να του μιλήσει στο καμαρίνι του.

Όταν πήγε εκεί, ο Μπρόνσον με σκυμμένο κεφάλι ζήτησε συγγνώμη από τον Ράσελ για τη συμπεριφορά του. Του εξήγησε ότι καταγόταν από μια πολύ φτωχή οικογένεια στην Πενσυλβάνια και ο πατέρας που ήταν ανθρακωρύχος είχε σκοτωθεί όταν ο ίδιος ήταν περίπου στην ηλικία του Ράσελ. Υπήρξαν μέρες που αυτός και τα αδέλφια του δεν είχαν ούτε φαγητό να φάνε. Ποτέ ως παιδί δεν είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του και κανείς δεν του είχε δώσει δώρο. Για το λόγο αυτό τον εξέπληξε η χειρονομία του νεαρού συμπρωταγωνιστή του.

Ακόμη και όταν μεγάλωσε και είχε αποκατασταθεί οικονομικά, ο Τσαρλς Μπρόνσον δεν γιόρταζε τα γενέθλιά του για να μην θυμάται τα άσχημα παιδικά του χρόνια.

Ήρωας πολέμου και διάσημος ηθοποιός

Όταν το πάμφτωχο και ορφανό παιδάκι από την Πενσυλβάνια μεγάλωσε, έγινε ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τσαρλς Μπρόνσον συμμετείχε σε 25 πολεμικές αποστολές ως πολυβολητής σ’ ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό. Σε κάποιες απ’ αυτές τις αποστολές τραυματίστηκε από εχθρικά μαχητικά και για το λόγο αυτό του απονεμήθηκε το μετάλλιο της «Πορφυρής Καρδιάς».

  • Ο Τσαρλς Μπρόνσον σε φωτογραφία του το 1966. Πηγή: Wikipedia

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Μπρόνσον ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο καθώς αμειβόταν μ’ ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε, καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό από τα κέρδη της.

Ο Τσαρλς Μπρόνσον πέθανε το 2003 σε ηλικία 81 ετών. Η περιουσία του υπολογίστηκε στα 65 εκατομμύρια δολάρια.

Το μυστικό του Μπρόνσον

Μετά το θάνατό του, αποκαλύφθηκε ότι μία φανατική θαυμάστριά του, η Όντρι Κνάουερ είχε αφήσει όλη την περιουσία της, αξίας 300.000 δολαρίων, στον Μπρόνσον. Η ίδια δεν τον είχε συναντήσει ποτέ, αλλά είχε πάθος μαζί του. Έτσι με χειρόγραφη διαθήκη του άφησε την περιουσία της. Οι συγγενείς της Κνάουερ προσέβαλαν τη διαθήκη ισχυριζόμενοι ότι δεν είχε “σώας τας φρένας”.

Όμως, η αμερικανική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι η διαθήκη ήταν έγκυρη και ότι ο Μπρόνσον ήταν ο μόνος κληρονόμος της. Η περιουσία της Κνάουερ κατέληξε στον ηθοποιό, ο οποίος αποφάσισε να ερευνήσει τη ζωή της. Ανακάλυψε ότι αυτή πήγαινε τακτικά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης της, το Λούισβιλ, όπου δανείζονταν βιβλία και περιοδικά που έγραφαν σχετικά με τον αγαπημένο της ηθοποιό, καθώς και βίντεο από τις ταινίες του. Ο Μπρόνσον τότε δώρισε την περιουσία της Όντρι Κνάουερ στη βιβλιοθήκη.

Ακόμη και όταν έγινε πλούσιος και επιτυχημένος, ο Τσαρλς Μπρόνσον ποτέ δεν ξέχασε ότι καταγόταν από μία φτωχή οικογένεια και ότι ο πατέρας του σκοτώθηκε στο μεροκάματο για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του. Για τον ίδιο, μεγαλύτερη αξία είχαν οι άνθρωποι και όχι το χρήμα. ΄

Δείτε ένα απόσπασμα από την κλασική ταινία γουέστερν του 1960 «Και οι Επτά ήταν Υπέροχοι», όπου ως ένας από τους πρωταγωνιστές της, ο Τσαρλς Μπρόνσον εξηγεί σε μερικά παιδιά γιατί οι πραγματικοί ήρωες είναι οι πατεράδες που δουλεύουν στο μεροκάματο για να τους ζήσουν, και όχι οι πιστολάδες που φοβάται ο κόσμος.


πηγή: mixanitouxronou.gr