Τα 4 «μυστικά» ζευγάρια του Ελληνικού σινεμά

4 από τα πιο απρόσμενα ζευγάρια έμειναν για πάντα στη σκιά της Ιστορίας του Ελληνικού κινηματογράφου αγνοημένα από την πλατιά μάζα των Ελλήνων σινεφίλ

Τα 4 «μυστικά» ζευγάρια του Ελληνικού σινεμά



Μπάρκουλης-Χρονοπούλου: Ένα πραγματικά σκληρό ειδύλλιο, κομμένο και ραμμένο πάνω στη σκοτεινή πλευρά του ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’50 και ’60 Ανδρέα Μπάρκουλη. Ο ίδιος με αφοπλιστική αφέλεια αναφέρει στη βιογραφία του: «Την έσπαγα στο ξύλο καθημερινά, κάτι που δεν είχα κάνει σε άλλη γυναίκα. Είχε δικό της κρεβάτι στον ερυθρό σταυρό, πότε με σπασμένο χέρι και πότε με σπασμένο κεφάλι. Ερχόταν μπαταρισμένη και έβριζε μέχρι και τον πατέρα μου. Τελικά τις ξανάτρωγε». Ύστερα από 3 χρόνια νοσηρής συμβίωσης η Χρονοπούλου τον έδιωξε από το σπίτι και τον έβγαλε τελείως από τη ζωή της. Έτσι ο παράξενος αυτός έρωτας έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Το φάουλ του Ανδρέα Μπάρκουλη στη Μαίρη Χρονοπούλου


Σπεράντζα Βρανά-Κώστας Βουτσάς: Πολύκροτη γυναίκα με μια ζωή όλο πικάντικα επεισόδια η Σπεράντζα Βρανά, που ανθολογώντας τους ερωτές της πρότασσε πάντα τον Κώστα Βουτσά: «Η σχέση μας πέρασε από πολλά στάδια. Μέχρι ξύλο έπεσε στον πρώτο μας μεγάλο καβγά» αποκάλυψε η ίδια. Ώσπου αποφάσισαν να παντρευτούν. Η Βρανά παρήγγειλε το νυφικό, ο Βουτσάς της έκανε δώρο ένα χρυσό ρολόι. Αποφάσισαν ο γάμος να γίνει την άνοιξη και να ταξίδι του μέλιτος να είναι ένα ταξίδι στην Ευρώπη.
Όμως τότε ο Βουτσάς της είπε ότι μετά τον γάμο θα πρέπει να ξεχάσει το θέατρο και να γίνει καλή νοικοκυρά. Αυτή δεν δέχθηκε και χώρισαν.

Το σκαμπίλι και η δικαστική διαμάχη του Κώστα Βουτσά και της Σπεράντζας  Βρανά με έναν τροχονόμο


Παπαμιχαήλ-Δανδουλάκη: Το 1971, όταν κυκλοφόρησε η ελληνική πολεμική, ιστορική, βιογραφική ταινία «Παπαφλέσσας», ο πρωταγωνιστής Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν 37 ετών. Στα γυρίσματα της συμπαραγωγής Τζέιμς Πάρις και Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου και σε σενάριο Πάνου Κοντέλη γνωρίστηκε με τη νεαρή ηθοποιό που στο έργο υποδυόταν την «Κατερινιώ» η οποία ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον Παπαφλέσσα.
Η «Κατερινιώ» ήταν η είκοσι τριών ετών τότε, Κάτια Δανδουλάκη, η οποία έμελε να έχει έναν σύντομο δεσμό με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Έναν δεσμό που έμεινε για πολλά χρόνια κρυφός και για τον οποίο τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα και σήμερα γνωστό.

Παπαμιχαήλ - Δανδουλάκη: Ο δεσμός που κανείς δεν ήξερε

Γεωργίτσης-Βουγιουκλάκη:
Το 1963 ο νεαρός Φαίδων Γεωργίτσης παίζει στα «Κόκκινα φανάρια». Στα γυρίσματα της ταινίας «συνορεύει» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία πρωταγωνιστεί στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Αναπτύσσεται ένα θυελλώδες φλερτ που θα κρατήσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι.
Η εθνική σταρ έδειχνε πραγματικά ξετρελαμένη με τον νεαρό «Γεωργί» της. Ήταν φανερό πως αυτή η ιστορία θα πήγαινε μακριά, ίσως να έφτανε και στα σκαλιά της εκκλησίας, αφού η Αλίκη τον γνώρισε και στην μητέρα της Έμυ.
Ο ίδιος ο Γεωργίτσης ισχυριζόταν πως του ζήτησε να παντρευτούν από τη δεύτερη μέρα. Στο μεταξύ όμως εκείνος δεν έκοψε τον γόρδιο δεσμό της σχέσης του με την Μπέτυ Αρβανίτη. Στο τέλος εγκατέλειψε τη Βουγιουκλάκη, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν ήθελε να γίνει ο κύριος Βουγιουκλάκης

Το φλογερό καλοκαίρι του Φαίδωνα Γεωργίτση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Για  χάρη της απάτησα την..» – Makeleio.gr