Έναν τραγουδιστή αποθέωσε ο Στέλιος Καζαντζίδης

Όπως όλοι οι μεγάλοι τεχνίτες έτσι και ο Καζαντζίδης ήταν πραγματικός μύστης του τραγουδιού.

Έναν τραγουδιστή αποθέωσε ο Στέλιος Καζαντζίδης

Η γνώμη του συνεπώς βαραίνει πολύ. Στα χρόνια της ακμής του, όταν ακόμα εμφανιζόταν στα λαϊκά κέντρα, δεν έπαυε σε κάθε ευκαιρία να μιλά κολακευτικά για τραγουδιστές όπως ο Μανώλης Αγγελόπουλος, η Πόλυ Πάνου, η Μαρινέλλα...

Αργότερα σε κάποια συνέντευξή του στον Παύλο Τσίμα ο Στέλιος έδωσε το «δαχτυλίδι» της βασιλείας του σε ένα σύγχρονο βάρδο, καταπλήσσοντας όλους όσοι θα περίμεναν να υποδείξει ως διάδοχό του τον Νταλάρα, τον Πάριο ή τον Μητροπάνο.

Ο Καζαντζίδης δήλωσε επί λέξει:

«Αυτός που μου αρέσει παρά πολύ και είναι σπουδαίος ερμηνευτής, μη σας φανεί παράξενο, είναι ο Αντώνης ο Βαρδής... Δεν αφήνει λεπτομέρεια στο τραγούδι, η φωνή του κλείνει όλο το φάσμα του τραγουδιού. Χορταστικός! Για όσους ξέρουν από τραγούδι».

Ο Αντώνης Βαρδής από την πλευρά του σε άλλη συνέντευξή του στον Αιμίλιο Λιάτσο εξομολογήθηκε την επιθυμία του να ακούσει κάποτε ένα τραγούδι του από τη φωνή του Καζαντζίδη, επιθυμία που πραγματοποιήθηκε ύστερα από τριάντα χρόνια παρουσίας του στη δισκογραφία σε μια κορυφαία μουσική στιγμή: «Στην Ελλάς του 2000».