Η Μάρθα Καραγιάννη είχε να διαλέξει ανάμεσα στον Σαρτρ και στον Στεφανάκο

Το πολύκροτο ειδύλλιο Μάρθας Καραγιάννη-Μίμη Στεφανάκου κατέληξε σε ένα γάμο γεμάτο προσδοκίες που δεν επαληθεύτηκαν.

Η Μάρθα Καραγιάννη είχε να διαλέξει ανάμεσα στον Σαρτρ και στον Στεφανάκο

Η δημοφιλής ηθοποιός τιμώντας την ιδιότητά της είχε προβεί σε μια άκρως θεατρική δήλωση: "Όταν είσαι είκοσι χρονών κι έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στον Σαρτρ και σ' έναν ποδοσφαιριστή, θα είσαι βλάκας αν δεν πας με τον ποδοσφαιριστή. Βέβαια στα πενήντα σου θα είσαι βλάκας αν δεν πας με τον Σαρτρ".

Το 1959 η Μάρθα Καραγιάννη ήταν μόλις είκοσι χρονών και ήταν απολύτως φυσικό να διαλέξει τον Μίμη Στεφανάκο από τον Ζαν Πολ Σαρτρ.

"Έλεγα ότι είμαι Ολυμπιακός, γιατί είχα γεννηθεί στον Πειραιά κι έτσι συνηθίζαμε να λέμε εμείς οι Πειραιώτες Δεν είχα ιδέα τι σήμαινε σέντερ φορ, σέντερ μπακ, επιθετικός ή σκόρερ". Με τα λόγια αυτά η Καραγιάννη προδιέγραψε το μοιραίο της σχέσης της με τον αέρινο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού Μίμη Στεφανάκο. Και παρότι σε ένα από τα ραντεβού τους στην πρώτη πύλη του γηπέδου του Παναθηναϊκού ο Στεφανάκος είχε δώσει ταυτόχρονα ραντεβού σε άλλες τρεις κοπέλες σε διαφορετικές θύρες, η Μάρθα τον συγχώρησε και προχώρησε μαζί του φτάνοντας στο γάμο που έγινε πρωτοσέλιδο το 1959.

Λίγους μήνες μετά το γάμο τους ο Μίμης Στεφανάκος και η Μάρθα Καραγιάννη ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα καλωσορίσουν και το τρίτο μέλος της οικογένειας.

Ο πρόωρος τοκετός και ο θάνατος του παιδιού διέλυσε και τον γάμο τους. Ο καθένας πορεύτηκε μόνος του αλλά δεν μάθαμε ποτέ αν η Καραγιάννη συνάντησε στα πενήντα της τον Σαρτρ κι αν πήγε μαζί του.