Πώς πήρε ο Ολυμπιακός Γιαννακόπουλο - Τζόλε μέσα από τα χέρια Παναθηναϊκού και ΑΕΚ

Tο 1995 όλα έδειχναν πως Γιαννακόπουλος και Τζόρτζεβιτς θα κατέληγαν στον Παναθηναϊκό του Γιώργου Βαρδινογιάννη, το καλοκαίρι του 1996 άλλαξαν όλα με μια κίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Πώς πήρε ο Ολυμπιακός Γιαννακόπουλο - Τζόλε μέσα από τα χέρια Παναθηναϊκού και ΑΕΚ

Το καλοκαίρι του 1996 άλλαξαν όλα με μια κίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπάγιεβιτς και Γιαννακόπουλος με Τζόρτζεβιτς ήρθαν τον Ολυμπιακό κι έγιναν η αιχμή του δόρατος για να δοθεί τέλος στα "Πέτρινα Χρόνια"

Ένα χρόνο πριν, το 1995, όλα έδειχναν πως Γιαννακόπουλος και Τζόρτζεβιτς θα κατέληγαν στον Παναθηναϊκό του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Ήταν γνωστό στην πιάτσα ότι ο πρόεδρος του Πανηλειακού, Σάκης Σταυρόπουλος τα είχε βρει με τον πρόεδρο των Πρασίνων. Μάλιστα την περίοδο εκείνη ο Γιαννακόπουλος, όντας ακόμα παίκτης των Πυργιωτών, ξεπέρασε ένα σοβαρό τραυματισμό φιλοξενούμενος στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Στη συνέχεια ωστόσο ο Ολυμπιακός με δυναμική παρέμβαση Λούβαρη μπήκε στη μέση και ανέτρεψε τα δεδομένα. Οι γενναιόδωρες προτάσεις των Πειραιωτών προς την διοίκηση του Πανηλειακού έπιασαν τόπο και η μετακίνηση των δύο ποδοσφαιριστών μπήκε, όπως αναμενόταν, στη λογική της πλειοδοσίας. Ωστόσο το σήριαλ της μεταγραφής των δύο νεαρών άσων δεν έμελλε να λήξει τόσο απλά, καθώς εμφανίστηκε και τρίτος ενδιαφερόμενος, η φιλόδοξη ΑΕΚ του Μιχάλη Τροχανά.

Η απώλεια του Μπάγιεβιτς ήταν πλήγμα για τον Δικέφαλο της Αθήνας και η διοίκησή του έψαχνε έναν τρόπο να ρεφάρει. Ο Γιαννακόπουλος μαζί με τον Τζόρτζεβιτς βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά στον Τροχανά και τον Νίκο Στράτο να προσφέρουν ούτε λίγο ούτε πολύ τα διπλάσια από την προσφορά των ερυθρολεύκων. Τότε όμως μίλησε ο πατέρας του Στέλιου Γιαννακόπουλου, παλιός ποδοσφαιριστής. Έπιασε το γιο του και τον Τζόρτζεβιτς και τους είπε επί λέξει:

«Στον Ολυμπιακό θα πάτε και οι δύο. Ο Ολυμπιακός πήρε Μπάγεβιτς, κάνει μεταγραφές και θα φτιάξει ομαδάρα, θα παίρνετε το πρωτάθλημα για δέκα χρόνια. Τα λεφτά που σας δίνει η ΑΕΚ τώρα θα τα πάρετε περισσότερα από τον Ολυμπιακό σε βάθος χρόνου μαζί με δόξα και τίτλους». Κι έτσι έγινε!

(Από τη συνέντευξη του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο Θέμη Σινάνογλου για το ένθετο αφιέρωμα "1997, Πρωτάθλημα ξανά" που κυκλοφόρησε μαζί με το ΦΩΣ στις 12/11/2019)