Το τέρας του Λοχ Νες και ο Έλληνας κυνηγός της περιπέτειας που ισχυρίζεται ότι το απαθανάτισε

Ο ελληνικής καταγωγής ερευνητής του παραφυσικού, Τζόναθαν Μπράιτ, ισχυρίζεται ότι φωτογράφισε εκ νέου το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες.

Το τέρας του Λοχ Νες και ο Έλληνας κυνηγός της περιπέτειας που ισχυρίζεται ότι το απαθανάτισε

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2012, αλλά δημοσιεύτηκε το 2014, καθώς ο ερευνητής ανέλυσε λεπτομερώς χιλιάδες φωτογραφίες που τράβηξε στην περιοχή. Διατηρεί blog, στο οποίο έγραψε για τις εμπειρίες του με το μυθικό τέρας.

“Κάποιοι θα πουν ότι είναι το τέρας, άλλοι θα υποστηρίξουν ότι είναι μια απλή οφθαλμαπάτη και οι περισσότεροι θα πουν ότι είναι φάρσα”, δήλωσε ο ερευνητής, που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μελετώντας τα μυστήρια που χαρακτηρίζονται ως υπερφυσικά.

PAY-Mysterious-picture-taken-at-Loch-Ness
  • Η φωτογραφία του Έλληνα ερευνητή, πηγή φωτογραφίας: Youtube

Οι πρώτες φωτογραφίες της “Νέσι”

Ο Μπράιτ δεν είναι ο μοναδικός που “φωτογράφισε” το τέρας του Λοχ Νες, οι θαυμαστές του οποίου αποκαλούν χαϊδευτικά και “Νέσι”.

Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1933 από τον Χιου Γκρέι, όταν είχε βγει για τον καθημερινό του περίπατο.

Παρατήρησε μια έντονη κίνηση στην επιφάνεια του νερού και αμέσως έστησε τη φωτογραφική του μηχανή.

Η φωτογραφία της "Νέσι" απ' τον Χιου Γκρέι
  • Η φωτογραφία της “Νέσι” απ’ τον Χιου Γκρέι, πηγή φωτογραφίας: Youtube

Η φωτογραφία προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού και η εφημερίδα Daily Mail εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, στέλνοντας στη Σκωτία τον διάσημο κυνηγό, Μάρμαντουκ Γουέδεργουελ για να εντοπίσει το τέρας. Ο Γουέδεργουελ δεν κατάφερε να φωτογραφίσει τη “Νέσι”, αλλά ανακάλυψε ίχνη στο έδαφος που απέδωσε στο τέρας.

Ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κατάλαβαν ότι τα ίχνη τα δημιούργησε ο ίδιος ο Γουέδεργουελ χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο πόδι ιπποπόταμου. Η υπόθεση έληξε και ο διάσημος κυνηγός γελοιοποιήθηκε.

Η ψεύτικη φωτογραφία του τέρατος από τον Ρόμπερτ Γουίλσον
  • Η ψεύτικη φωτογραφία του τέρατος από τον Ρόμπερτ Γουίλσον, πηγή φωτογραφίας: Youtube

Ένα χρόνο αργότερα η ιστορία επανήλθε στο προσκήνιο, όταν ο χειρουργός Ρόμπερτ Γουίλσον απαθανάτισε τη “Νέσι” στις 19 Απριλίου του 1934.

Πολλές δεκαετίες αργότερα, το 1994, αποκαλύφθηκε το κόλπο πίσω από τη φωτογραφία. Ο κυνηγός Μάρμαντουκ Γουέδεργουελ, θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τη γελοιοποίηση που υπέστη το ’33, ήταν ο εγκέφαλος της επιχείρησης. Ανέθεσε στον θετό του γιο, Κρίστιαν Σπέρλινγκ, να δημιουργήσει μία υποβρύχια κατασκευή με μορφή θαλάσσιου ερπετού. Η φωτογραφία δόθηκε στον γιατρό Γουίλσον για να τη δημοσιεύσει, καθώς ήταν πιο αξιόπιστος λόγω του κοινωνικού του κύρους. Η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε το 1994 από τον ίδιο τον Σπέρλινγκ.

Έκτοτε η “Νέσι” έχει φωτογραφηθεί και μαγνητοσκοπηθεί από πλήθος ερευνητών και κυνηγών της περιπέτειας, χωρίς βέβαια να έχει αποδειχθεί η ύπαρξή της.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Youtube
Πηγή κειμένου: mixanitouxronou.gr