Όταν ανάβεις φλας ή πατάς φρένο, να ευγνωμονείς μια σταρ του βωβού κινηματογράφου

Όταν ανάβεις φλας για να στρίψεις ή πατάς φρένο με τη σιγουριά πως η φωτεινή ένδειξη στο πίσω μέρος προειδοποιεί τον οδηγό που ακολουθεί, να ευγνωμονείς μια σταρ του βωβού κινηματογράφου.

Όταν ανάβεις φλας ή πατάς φρένο, να ευγνωμονείς μια σταρ του βωβού κινηματογράφου

Η Φλόρενς Λόρενς ήταν μια Αμερικανο-καναδέζα αρτίστα της σκηνής και η πρώτη σταρ στην Ιστορία του σινεμά. Έπαιξε σε 300 περίπου ταινίες και έγινε μύθος στο προϊστορικό Χόλιγουντ. Γεννήθηκε το 1886 και στη δεκαετία του 1910 ήταν ήδη το big thing στον κόσμο του θεάματος.

Οι αμοιβές της ωστόσο δεν ήταν ανάλογες της φήμης της ώστε να της εξασφαλίσουν μια ανέμελη ζωή και ένα κατάστημα καλλυντικών που άνοιξε στο Λος Άντζελες με το δεύτερο σύζυγό της την οδήγησε στη χρεοκοπία μετά το κραχ του 1929. Το 1937 διαγνώστηκε με μια μορφή ανίατης μυελοπάθειας και προτίμησε να δώσει τέλος στη ζωή της με δηλητήριο, στις 28 Δεκεμβρίου 1938.

Η Φλόρενς Λόρενς εκτός από αστέρας του βωβού κινηματογράφου ήταν και εφευρέτης. Είναι ο άνθρωπος που εφηύρε την ένδειξη του φλας αλλά και των φρένων που στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε όλα τα αυτοκίνητα του πλανήτη, κάνοντας ασφαλέστερη και πιο άνετη την οδήγηση για εκατομμύρια ανθρώπους, που θα έπρεπε να ανάβουν ένα κερί στη μνήμη της. Δυστυχώς η Λόρενς δεν φρόντισε να πατεντάρει αυτές τις δύο εφευρέσεις της με αποτέλεσμα να μην εισπράξει ούτε δεκάρα.

Το εφευρετικό της δαιμόνιο το κληρονόμησε από τη μητέρα της, Σαρλότ Μπρίτζγουντ, η οποία είχε εφεύρει τον ηλεκτρικό υαλοκαθαριστήρα αλλά εξίσου αθώα όπως και η κόρη της δεν επωφελήθηκε από αυτή την τόσο σημαντική συμβολή της στην ασφαλή οδήγηση.