Εμείς ξέρουμε ποιος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Ο διασημότερος ίσως κατά συρροή δολοφόνος, γνωστός με το όνομα Τζακ ο Αντεροβγάλτης, παρέμεινε ανώνυμος. Μάθαμε τελικά ποιος ήταν;

Εμείς ξέρουμε ποιος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Στα τέλη του 19ου αιώνα το Λονδίνο βυθιζόταν κάθε τόσο στον τρόμο εξαιτίας των ιρλανδικών βομβιστικών επιθέσεων ή των φρικαλέων εγκλημάτων που διέπραττε κάποιος παρανοϊκός δολοφόνος.

Το 1888 πρόσωπο της χρονιάς ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος που άκουγε στο όνομα Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Μέχρι το Σεπτέμβριο είχε ήδη δολοφονήσει τέσσερις γυναίκες ελευθερίων ηθών στο Ουάιτσαπελ, φτωχογειτονιά της Βρετανικής πρωτεύουσας. Το γεγονός ότι παρέμεινε άγνωστος συνέτεινε στο να γιγαντωθεί ο μύθος του μέσα στο χρόνο.

Η Επίσημη Ιστορία πάντως αποσιώπησε με προκλητικό τρόπο την περίπτωση ενός Αμερικανού μισγογύνη απατεώνα, του Φράνσις Τάμπλετι, ο οποίος την εποχή εκείνη είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για ομοφυλοφιλία, σοβαρότατο ποινικό αδίκημα στη Βικτοριανή Αγγλία. Ο Τάμπλετι φυλακίστηκε την στιγμή που είχαν ήδη τελεστεί οι τέσσερις γυναικοκτονίες. Στη συνέχεια αποφυλακίστηκε με σκανδαλώδη τρόπο χάρις στην παρέμβαση του υψηλά ιστάμενου εραστή του. Δυο μέρες μετά την αποφυλάκισή του το Λονδίνο συγκλονίζεται από τον πέμπτο φόνο στο Ουάιτσαπελ. Ύστερα από πιέσεις το Special Branch τον συλλαμβάνει ξανά με την κατηγορία της κατά συρροή δολοφονίας.

Φαίνεται όμως ότι πίσω από τον Τάμπλετι δρούσαν άνθρωποι που κινούσαν τα νήματα. Αυτοί πλήρωσαν το υπέρογκο ποσό της εγγύησης και ο Αμερικανός απατεώνας διέφυγε στη Γαλλία με το ψευδώνυμο Φρανκ Τάουνσεντ. Η Βρετανική αστυνομία και ειδικά ο Γουίλιαμ Μέλβιλ, ο μετέπειτα πρώτος Μ των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών τον καταδίωξαν αλλά ο φυγάς πρόλαβε και επιβιβάστηκε στο ατμόπλοιο La Bretagne για την Αμερική.

Στη συνέχεια έγιναν συντονισμένες προσπάθειες για να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δεν ξανακούστηκε ποτέ τίποτε για τον Φράνσις Τάμπλετι σταμάτησαν όμως και οι φόνοι στο Ουάιτσαπελ. Τυχαίο;