Γιατί ο Μπελμοντό αγαπούσε τον Ολυμπιακό και τον Γιούτσο

Όταν το 1971 ο Μπελμοντό επισκέφθηκε την Ελλάδα για τις ανάγκες της ταινίας "Οι Διαρρήκτες", ο εκδότης του ΦΩΤΟΣ Θεόδωρος Νικολαΐδης, ζήτησε από τον Τέρενς Κουίκ να εκμαιεύσει από τον Γάλλο σταρ μια δήλωση για τον Ολυμπιακό.

Γιατί ο Μπελμοντό αγαπούσε τον Ολυμπιακό και τον Γιούτσο

Ο Νικολαΐδης γνώριζε κάτι που ελάχιστοι ήξεραν. Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό είχε συναντηθεί ήδη την προηγούμενη χρονιά με την αποστολή του Ολυμπιακού, όταν οι ερυθρόλευκοι έκαναν την καλοκαιρινή τους προετοιμασία στο Μπρασόβ της Ρουμανίας. Την ίδια εποχή ο θρυλικός Μπεμπέλ γύριζε εκεί κάποια ταινία δράσης και κατά την προσφιλή του συνήθεια δεν χρησιμοποιούσε κασκαντέρ. Κάποιος αθέλητος τραυματισμός του τον οδήγησε στον φυσικοθεραπευτή του Ολυμπιακού τον κύριο Πρίφτη, ο οποίος τον περιέθαλψε και τον βοήθησε να ανακάμψει τάχιστα.

Στο διάστημα της παραμονής του στο Μπρασόβ ο Μπελμοντό πέρασε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας μπάλα με τους παίκτες του Ολυμπιακού και αστειευόμενος μαζί τους. Λέγεται ότι εκτίμησε ιδιαίτερα τα ποδοσφαιρικά προσόντα του Νίκου Γιούτσου, με τον οποίο και φωτογραφήθηκε. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ρώτησε να μάθει πώς τα πήγαινε ο Ουγγαρέζος.

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, λάτρης του ποδοσφαίρου και οπαδός του Ολυμπιακού, βρέθηκε λίγες μέρες αργότερα στο Στάδιο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει την ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού σε αγώνα πρωταθλήματος εναντίον του Φωστήρα. Ήταν η 21η Φεβρουαρίου και το ματς έληξε 4-0 υπέρ του Ολυμπιακού.