Rolling Stones: Από πού εμπνεύστηκε ο γραφίστας το λογότυπο του θρυλικού συγκροτήματος

Το λογότυπο των Rolling Stones αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο διάσημα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. 

Rolling Stones: Από πού εμπνεύστηκε ο γραφίστας το λογότυπο του θρυλικού συγκροτήματος

Ένα από τα πιο διάσημα μουσικά συγκροτήματα είναι αδιαμφισβήτητα εκείνο των Rolling Stones. Το γκρουπ ξεκίνησε το ταξίδι του το 1969 όταν και αποφάσισε να κάνει την πρώτη του ευρωπαϊκή περιοδεία.

Τα μέλη του ήθελαν να αποκτήσουν ένα λογότυπο που θα τους δώσει την ευκαιρία να «χτίσουν» τη δικιά τους αυτοκρατορία. Έτσι στράφηκαν στο Royal College of Art και στον Τζον Πάσε. Ο 24χρονος τότε καλλιτέχνης έφτιαξε μία αφίσα στην οποία απεικονιζόταν το συγκρότημα πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο και ένα αυτοκίνητο.

Το αποτέλεσμα δεν άφησε τελείως ικανοποιημένους τους Rolling Stones και έτσι ο Πάσε ρίχτηκε ξανά στην δουλειά. Ο Μικ Τζάγκερ θέλοντας να του διευκολύνει το έργο του έδειξε εικόνες της ινδουιστικής θεότητας, Κάλι καθώς εκείνη την εποχή ήταν της μόδας στην Αγγλία η ινδική κουλτούρα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Κάλι στις φωτογραφίες ήταν η γλώσσα της που προεξείχε, αφού με αυτόν τον τρόπο εξόντωνε τους εχθρούς της. Έτσι ο Πάσε εμπνεύστηκε το διάσημο λογότυπο των Rolling Stones, το οποίο είναι ένα από τα πιο εμπορικά στο χώρο της μουσικής. Το λογότυπο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1971 σε συναυλία του Λονδίνου και έκτοτε βρίσκεται σε όλα τα προϊόντα του συγκροτήματος όπως μπλούζες και αναπτήρες.

Έντεκα χρόνια μετά ο Πάσε υπέγραψε συμβόλαιο για τα πνευματικά δικαιώματα του λογότυπου έναντι 26.000 λιρών, ωστόσο πριν από λίγο καιρό ο ίδιος πούλησε το πρωτότυπο σχέδιο σε μουσείο του Λονδίνου για 92.500 δολάρια.